Dava içerisinde işler karışmaya devam etmekte

Apple şirketi ile Qualcomm şirketinin arasında Ocak ayında gerçekleşmiş olan dava yalnızca bir prova niteliği taşıyordu.

Dava içerisinde işler karışmaya devam etmekte


Apple şirketi ile Qualcomm şirketinin arasında Ocak ayında gerçekleşmiş olan dava yalnızca bir prova niteliği taşıyordu. Asıl olaysa şimdi başlamış olacak. 2 tane teknoloji devi, Pazartesi gününde San Diego mahkeme salonu içerisinde buluşacak ve Qualcomm şirketinin lisans ücretlerini fazlasıyla yüksek tutarak, akıllı telefonların yonga seti üreticiliği hususunda tekel olmaya çalışıp çalışmamakta olduğu üstüne 5 hafta devam edecek 27 milyar dolar tutarındaki dava süreci resmi bir şekilde başlamış olacak.

Dava ise Pazartesi gününde başlamış olacak. Salı günü ise 2 tarafta açılış argümanlarını sunmuş olacak ve Apple şirketi içinde büyük bir ihtimal Apple şirketinin CEO’su görevinde bulunan Tim Cook’un da yer aldığı görgü tanıklarını çağırmış olacak. Kapanışla ilgili argümanları ve de jüri kararı ise 13 Mayıs tarihinde  sunulacak.


Apple şirketinin üretim ortakları, 2013 senesinden bu zamana kadar telif ücretlerinin gereğinden çok daha fazla ödenmesini iddia ederek 9 milyar dolar tutarında bir iade talep ediyor. Antitröst yasasına bakılırsa, bu söz konusu miktar 3'e kadar katlanabilir. Qualcomm şirketi de, tutarı ayrıntılı bir şekilde belirtmemiş olmasına karşın, sözleşmenin ihlali amacıyla bir tazminat istememekte. Qualcomm şirketi için şu anda fazlasıyla büyük tehlikeler yer alıyor. Üretmiş oldukları yongaların fiyatlarını içinde yer aldığı telefona bakarak değil de yongaların değerlerine bakarak belirleyip iş modelini değiştirmek mecburiyetinde kalmış olacaklar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.