Okul öncesi eğitim alanların sayısının 1.5 milyondan fazla olduğu açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın Temel Eğitim Genel Müdürü görevinde bulunan Cem Gençoğlu, 1.5 milyon  tane çocuğun okul öncesi eğitim almakta olduğunu ifade etti.

Okul öncesi eğitim alanların sayısının 1.5 milyondan fazla olduğu açıklandı


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın Temel Eğitim Genel Müdürü görevinde bulunan Cem Gençoğlu, 1.5 milyon  tane çocuğun okul öncesi eğitim almakta olduğunu ifade etti. Gelecek Eğitimde Platformu'nın 3.'sünü düzenlemiş olduğu ve 1 hafta boyunca devam edecek olan ‘'Okul öncesi Eğitim Zirvesi’'nde konuşma gerçekleştiren Gençoğlu, şu ifadelere yer verdi;

''2000’li seneler itibariyle okul öncesi eğitimine odaklanmış olduk. Okullaşmanın oranı ise %66.8 oranına kadar çıkmış bir vaziyette. Şu an içerisinde, 1 milyon 501.088 tane çocuk okul öncesi eğitimi almakta. Bu sene okullaşmanın oranını ise %70’lerin çok daha üstünde beklemekteyiz. Popülizm alanları bulabilmek yerine öğrenme tutkusuna çok daha fazla odaklanmak mecburiyetindeyiz. Batılı durumdaki marka ile birlikte kurgulardan daha ziyade, zemini bu coğrafya içerisine basan, zihni ise bu coğrafya üstünden şekillendirilmiş birtakım anlayışlar üstüne kurabilmek gereklidir.''
 
'‘Gelecek Eğitimde Platformu'’nun Başkanı görevinde bulunan Erdinç Aydoğan ise bu etkinlik esnasında verecek oldukları bütün plaketlerin İstanbul Havalimanı’nda yer alan atık malzemelerden oluşmuş bir durumda bulunduğuna da dikkati çekmiş oldu. Program içerisindeki platin sponsorluğunu üstlenmiş olan Bahçeşehir Koleji'nin Genel Müdürü görevinde bulunan Özlem Dağ da eğitimin tek bir kurumun sahiplenemeyecek olduğu kadar değerli bir kavram olduğunu açık bir şekilde ifade etti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.