Okullar ne zaman kapanıyor?

2018 ila 2019 1. eğitim ile öğretim dönemi 18 Ocak 2019 gününde son bulmuş olacak ve karnelerini almış olan öğrencilerin sömestr tatilleri de 21 Ocak ila 1 Şubat tarihlerinin arasında gerçekleşmiş olacak.

Okullar ne zaman kapanıyor?


2018 ila 2019 1. eğitim ile öğretim dönemi 18 Ocak 2019 gününde son bulmuş olacak ve karnelerini almış olan öğrencilerin sömestr tatilleri de 21 Ocak ila 1 Şubat tarihlerinin arasında gerçekleşmiş olacak. 2. dönem olarakta bilinmekte olan 2. kanaat dönemi de 4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma gününde son bulmuş olacak.


Öğrencilerimiz ise çok uzun bir zaman geçen çalışma dönemini arkalarında bırakıp tatil heyecanını  yavaş yavaş hissetmeye başlamış durumdalar. Tatili sadece dinlenme ile birlikte eğlenmeye ayırmanın yerine her  bir öğrencimizin ilk önce kendine uygun bir planlamayı yapması gereklidir. Planları içerisinde derslerin tekrarları, testler çözme ve eksik kalmış oldukları konuların tekrardan öğrenilmesinin yer alması gereklidir. Tatil zamanı içerisinde zamanının bir kısmını kültürel faaliyetlere de ayırabilir; sinema ile birlikte tiyatro, sergi ve benzerindeki etkinliklere katılım sağlayabilirler. Tatil düzensiz bir şekilde hareket etmenin anlamına gelmemelidir. Günlük uyku ile birlikte dinlenme ve eğlenme etkinlikleri çok iyi bir şekilde planlanıp 2. döneme zinde girebilmek amacıyla bir gayret gösterilmelidir.

Yayımlanmış olan yeni yönetmelik değişikliğinin hemen sonrasında takdir ve teşekkür hesaplama konusundaki işlemlerde bir değişiklik göstermiş oldu. Buna bakılır ise özürsüz bir şekilde devamsızlık zamanı 5 günü geçmemekte olan öğrenciler, not ortalamalarını karşılaması durumunda belge alabilirken, not ortalaması yeterli  bir durumda olmasına karşın devamsızlık koşulunu karşılamamakta olan öğrenciler ise belge almaya hak kazanamıyor olacak.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.