Özel okullar için büyük bir zam

Özel okullara ait ücretler de yavaş bir şekilde kesinleşmeye olmaya başladı. Geçmiş olduğumuz seneye bakıldığında zam oranları ise %30’lara ulaşıyor. Robert Koleji’nde eğitim amacıyla ücret 100.000 Türk Lirası tutarında, Üsküdar Amerikan kolejinin fiyatı da 90.000 Türk Lirası tutarını geçiyor.

Özel okullar için büyük bir zam


Özel okullara ait ücretler de yavaş bir şekilde kesinleşmeye olmaya başladı. Geçmiş olduğumuz seneye bakıldığında zam oranları ise %30’lara ulaşıyor. Robert Koleji’nde eğitim amacıyla ücret 100.000 Türk Lirası tutarında, Üsküdar Amerikan kolejinin fiyatı da 90.000 Türk Lirası tutarını geçiyor. Veliler ise bu açıklanan zamlara tepki göstermekteyken, okul yöneticileri de enflasyon oranıyla birlikte ve döviz kurlarına işaret etmekte. Türkiye Özel Okullar Derneğinin Başkanı görevinde bulunan Nurullah Dal, %30 oranına kadar bir zam hakkı olsa bile pek çok okulun %17’lik bir  oranda kalmayı seçmiş olduğunu açık bir şekilde ifade ediyor.

Okulların kapanması için 2 haftadan daha az bir zaman kalmış durumdayken, özel okulların 2019 ila 2020 eğitim senesiyle ilgili olarak öğrenim ücretleri de kesinleşmeye başladı. Yabancı özel okullar içerisinde zam oranları %30 seviyelerine ulaşırken, veliler de bu konudan çok şikayetçi.  Okul yöneticileri de son seneler içerisinde artış gösteren enflasyon oranlarından dolayı değer kaybetmiş olan Türk Lirası'na işaret edip, kurumları içerisinde yabancı asıllı öğretmenlerin maaşı benzerindeki harcamaların döviz üzerinden yapılmakta olduğunu ifade ediyor. Yöneticilere bakılır ise, okulları içerisindeki eğitim kalitesini devam ettirmek amacıyla bu artışların olması da şart.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.