Fransa'nın bu kararı Amazon şirketini etkileyecek

Fransa'nın Başbakanı, salı gününde yapmış olduğu duyuru içerisinde geri dönmüş veyahut satılmamış durumdaki  müşteri ürünlerinin imha edilmesini yasaklamış olduğunu açıkladı.

Fransa'nın bu kararı Amazon şirketini etkileyecek


Fransa'nın Başbakanı, salı gününde yapmış olduğu duyuru içerisinde geri dönmüş veyahut satılmamış durumdaki  müşteri ürünlerinin imha edilmesini yasaklamış olduğunu açıkladı. Fransa’nın almış olduğu bu  söz konusu kararın Amazon ile birlikte lüks malların satışını yapan çevrimiçi mağazaları olumsuz bir şekilde etkileyecek olduğu düşünülmekte.

Başbakan görevinde bulunan Édouard Philippe; kıyafet ile birlikte hijyen ürünleri benzerindeki gıda hariç malların imha edilmesinin yasaklanmasının gelecek 4 yıl içinde uygulanmaya başlayacağını ifade etti. Bu söz konusu karar, geçmiş olduğumuz ay Avrupa'nın genelinde gerçekleştirilmiş lan Avrupa seçimleri içerisinde yeşil partilerin yükselmesinden sonra geldi fakat bu söz konusu yükseliş, Fransa içerisinde çokta hissedilmedi, EELV isimli parti %13,5’lik bir oy almayı başararak 3. olabildi.

Fransa'nın Başbakanlık Ofisi tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa Fransa’da her sene 650 milyon euro değerine sahip yeni ürün atılmakta veyahut imha edilmekte. Ekonomi alanı içerisinde kanun taslağı vaziyetindeki bu söz konusu önlemler, kabinenin tarafından Temmuz ayı içerisinde tartışılmış olacak ve 2021 senesi ila 2023 senesinin arasında da uygulanmaya başlanmış olacak.

Fransa’nın almış olduğu bu karar içerisinde Ocak ayında paylaşılan ve Amazon şirketinin müşterilerden geri dönmüş olan milyonlarca  sayıdaki ürünü yok etmiş olduğunu açıkça gösteren TV belgeseli de fazlasıyla etkili bir durumda oldu. Gizli kamera ile çekilmiş olan bu belgeselde, satılmamış veyahut müşteriler tarafından iade edilmiş ürünlerin imha edilmesi amacıyla Amazon şirketinin depolarına gönderilmiş olmasını içeren görüntüler yer alıyordu.

Fransa'nın Başbakanlık Ofisi ise, özel  olarak gerçekleştirilen düzenlemelerin lüks tüketim sektörüyle ilgili ön görülmüş olduğunu ve bu durumun, malların tekrardan dönüşümü hususunda firmaları cesaretlendirecek olduğunu ifade etti. Ofis, öte yandan bu durumun lüks markaların telif hakkıyla alakalı  endişelerini de sona erdirecek olduğunu açıkça ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.