Sahil liseliler tarafından temizlendi

İstanbul Bahçelievler ilçesinde yer alan Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, okul idaresiyle birlikte rehber öğretmenlerinden Mehmet Gökkaya eşlik etmesiyle doğa temizliği projesini başlattı.

Sahil liseliler tarafından temizlendi


İstanbul Bahçelievler ilçesinde yer alan Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, okul idaresiyle birlikte rehber öğretmenlerinden Mehmet Gökkaya eşlik etmesiyle doğa temizliği projesini başlattı. '‘Genç eller, temiz sahiller’' ismine sahip slogan ile yola çıkmış olan öğrencilerin ilk durağı  ise Sarıyer ilçesine bağlı bulunan Garipçe köyünde yer alan Rumeli Feneri ve de Topçu Kalesi'ydi.

Şarkılar ile birlikte türküler eşliğinde gitmiş oldukları sahilde, büyük bir coşku ile çöpleri toplamış olan öğrenciler, burada en fazla plastik atıklar ile karşılaştı. Plastiğin doğa üzerinde kaybolmasının fazlasıyla uzun sürmekte olduğunu ifade eden öğrenciler; ''En güzel temizlik hiç bir şekilde kirletmemektir.'' ifadelerine yer verdi. Projenin dahilinde yalnızca deniz değil, dere ile birlikte göllerin kıyılarıyla ormanları da temizleme konusunda isteği bulunan liseliler maksatlarının, projeyi  tamamen kitlesel bir harekete dönüştürmenin olduğunu ifade etti. Öğrenciler, sahilde gerçekleştirmiş oldukları temizliği esnasında, çok büyük bir doğa kirliliğinin yanında, tarihi eserlerin tahrip edilmiş olduğunu da açıkça gördü.

Liseliler ayrıca, çevre kirliliğiyle birlikte yapmış oldukları çalışmalarla alakalı videoları sosyal medya hesapları üzerinden de açık bir şekilde paylaşıyorlar. Bahsi geçen videonun sunum ile birlikte röportajları ise, okulun tarih öğretmeni görevinde bulunan Aslıhan Bilici tarafından yapılmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.