Samsung şirketinden akıllı ayakkabı hamlesi

Akıllı telefonla birlikte, akıllı ev ve akıllı televizyon derken şimdi ise akıllı ayakkabı yaşamımıza gireceğe benzemekte.

Samsung şirketinden akıllı ayakkabı hamlesi


Akıllı telefonla birlikte, akıllı ev ve akıllı televizyon derken şimdi ise akıllı ayakkabı yaşamımıza gireceğe benzemekte. Samsung şirketi, bu yenilikçi yatırımı ile, akıllı teknolojileri yaşamımızın önemli bir parçası yapabilmenin peşinde gibi görünmekte.

Aslına bakılır ise ilk kez ortaya çıkmış olan  bir üründe değil. Puma şirketi 1986 senesinde ilk akıllı ayakkabı modeli olan RS-Computer modeliyle karşımıza çıkmış idi. Hatta çok kısa bir zaman önce bu ayakkabıyı tekrardan üretecek olduğunu da açıkladı.

Samsung şirketi haricinde Xiaomi şirketi de akıllı ayakkabının sektörüne daha öncesinde girmiş idi. Bu  ise bir ilk olmasa bile Samsung şirketinin bu konu ile alakalı yatırım gerçekleştirecek olması rekabeti  çok daha fazla kızıştıracak gibi görünmekte.  Şirket bu konuyla ilgili ilk adımı ise akıllı koşu ayakkabısının patentini alıp atmış oldu.

Patente bakılır ise, normal  durumdaki bir koşu ayakkabısı sensörler ile donatılmış olacak. Şirket muhtemel olarak bir çeşit uygulama ile ayakkabıdan gelmiş olan verileri görebilmenizi sağlamakta. Pekala ancak akıllı bileklik veyahut akıllı bir saatten de adımları sayma, kalori benzerindeki bilgilere ulaşabilmek olanaklı. İnsanlar niçin  sensörlü  bir şekilde spor ayakkabıyı almayı tercih etmeli ki?

Ayakkabı içerisinde yer almakta olan sensörler, direkt bir şekilde basınç merkezine yakın olduklarından dolayı çok daha doğru verilere ulaşabilmek olanaklı olmakta. Bu ise özellikle sporla uğraşmakta olanlar için fazlasıyla önemli bir farkı ortaya koymakta. Samsung şirketi, pek çok alan içerisinde yatırımı bulunan bir şirket olsa bile tekstil ve ayakkabı hususunda bir tecrübesi bulunmamakta. Tahminler şirketin çok ünlü bir ayakkabı şirketiyle güçlerini birleştirip bu sensörlerle donatılmış durumdaki ayakkabının üretimini gerçekleştirecek olduğu yönünde.

Bu bahsi geçen yeni akıllı cihazın CES 2019 içerisinde tanıtılacak olduğunu da eklememizde bir yarar var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.