Sınıf içerisinde solucan ve ipekböceği gübresi üretimi yaptılar

Samsun ilinin Atakum ilçesinde yer alan bir ilkokulda yaşama geçirilmiş olan çalışmalar esnasında çocukların hayalleriyle beraber istekleri gerçekleştirilmekte.

Sınıf içerisinde solucan ve ipekböceği gübresi üretimi yaptılar


Samsun ilinin Atakum ilçesinde yer alan bir ilkokulda yaşama geçirilmiş olan çalışmalar esnasında çocukların hayalleriyle beraber istekleri gerçekleştirilmekte. Kurupelit İlkokulu'nun yöneticileri, eğitim içerisinde başarıyı arttırabilmek, çocuklara doğa ile birlikte hayvan sevgisi kazandırabilmek amacıyla eğitim ve öğretim senesinin başında öğrencilerin hayallerini gerçekleştirme konusunda bir karar aldı. Öğrencileri ile görüşme yapan ve isteklerini öğrenmiş olan öğretmenler, daha sonrasında ise bu bilgileri okul idaresine  açık bir şekilde iletti. Öğrencilerin isteklerinin doğrultusunda sınıflar içerisinde ipek böceği ile birlikte solucan gübresi üretilmesine, bahçeye kurulmuş olan kümes içinde civciv yetiştirilmeye başlanmış oldu ve hobi bahçesi içerisinde de meyve ve sebze üretimi yaşama geçirilmiş oldu. Havanın  çok güzel olduğu günler içerisinde dersin açık havada işlenilmiş olduğu okul içinde koridorlarda da kitap okuma alanları oluşturulmuş oldu. Çevre temizliğinin bilincini oluşturmak maksadıyla sınıfların temizliklerinden de öğrenciler sorumlu tutulmuş durumda. Okul bahçesi içersinde tırmanma duvarı ile birlikte denge ve de koordinasyonlarını sağlamak amacıyla da farklı aktivite alanları oluşturulmuş bir halde.

Okul Müdürü görevinde bulunan Salih Güneş, hayata geçirmiş oldukları çalışmalar esnasında öğrencileri hayata hazırlamayı hedeflemekte olduklarını da açık bir şekilde ifade etti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.