Tematik liselerle alakalı kapasite artmakta

Milli Eğitim Bakanı  görevinde bulunan Ziya Selçuk açıklaması içerisinde; 'Tematik mesleki ile birlikte teknik Anadolu liselerinin birbiriyle ilişkisi bulunan 3 tane meslek alanında eğitim verebilmesine olanak sağlayan  bir düzenleme gerçekleştirdik.

Tematik liselerle alakalı kapasite artmakta


Milli Eğitim Bakanı  görevinde bulunan Ziya Selçuk açıklaması içerisinde; 'Tematik mesleki ile birlikte teknik Anadolu liselerinin birbiriyle ilişkisi bulunan 3 tane meslek alanında eğitim verebilmesine olanak sağlayan  bir düzenleme gerçekleştirdik. Gelecek eğitim ve öğretim senesinde tematik liselerin kapasitelerini %40'lardan 100'e çıkartabilmemiz olanaklı olacak'' ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, 14 Şubat tarihi içerisinde Resmi Gazete'de paylaşılan Milli Eğitim Bakanlığının Kurum Açma, Kapatmayla Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Yönelik Yönetmelik dahilinde mesleki ve de teknik Anadolu liseleriyle birlikte tematik liseler içerisinde uygulamaya geçmeye başlayacak yeni düzenlemelerle alakalı olarak bilgiler aktardı.. ''Daha öncesinde yalnızca bir meslek alanı içerisinde eğitim hizmeti sunabilmekte olan tematik mesleki ile birlikte teknik Anadolu liselerinin, yeni gelen düzenlemeyle beraber öğretim programı, öğretmen kaynakları, atölye donanımları ve benzeyen özellikler açısından birbirleri ile ilişkili 3 tane meslek alanında eğitim hizmeti sunabilmesine olanak sağlanmış olduğunu'' ifade eden Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü; ''Yeni  gelecek olan bu düzenlemeyi tematik meslekiyle birlikte teknik Anadolu liselerinin kapasitelerinin  çok daha verimli bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla gerçekleştirdik. Mevcut durumdaki tematik mesleki ile birlikte teknik Anadolu liselerimiz içerisinde yaklaşık olarak %40'lık kapasite ile eğitim hizmeti verebilmekteyiz. Tematik liseler içerisindeki tek bir  tane meslek alanı kısıtından dolayı bu kapasiteyi çok fazla arttıramamaktaydık. Yeni gelecek düzenleme ile beraber her bir  tane tematik lisemiz içerisinde birbiriyle ilişkili, insan kaynakları ve altyapı açısından da yönetilebilir 3 tane meslek alanına kadar eğitim hizmeti sunabilmeyi planlamaktayız. Böylelikle gelecek eğitim ile öğretim senesinde tematik liselerimiz içerisinde kapasitemizi %100'e çıkartabilmemiz olanaklı olacak.''

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.