Tıp fakülteleri içerisinde puanlar düşürülecek

Türk Tabiplerinin Birliği (TTB) Başkanı ve  ayrıca Ankara Üniversitesinin Tıp Fakültesi Öğretim üyesi görevinde bulunan Profesör Doktor Sinan Adıyaman tıp fakültesinin sayısının 103 taneyi bulmakta olduğunu ifade etti.

Tıp fakülteleri içerisinde puanlar düşürülecek


Türk Tabiplerinin Birliği (TTB) Başkanı ve  ayrıca Ankara Üniversitesinin Tıp Fakültesi Öğretim üyesi görevinde bulunan Profesör Doktor Sinan Adıyaman tıp fakültesinin sayısının 103 taneyi bulmakta olduğunu ifade etti. Adıyaman ili, ''Tıp fakültelerinin arasında eski zamanda ilk sıradaydı. Vakıf üniversiteleri içerisinde tıp fakültelerinde artış oldu, puanlar düşmeye başladı. Puanlar da düşmüş olduğundan dolayı başarı oranı  çok daha düşük öğrenciler bu fakülteler için girebilmekte. Bu durum  ise niteliği düşürmüş oldu. Tıp fakülteleri aslında iyi değildi ancak daha kötü duruma gelmeye başladı'' ifadelerine yer verdi.

Profesör Doktor Adıyaman özet ile şu şekilde konuştu; ''Tıp içerisinde eğitim ilk önce anatomiden geçmektedir. Hastalıkları, tedavisini anlayabilmek amacıyla anatomi bilgisi fazlasıyla iyi bir durumda olmalı. Olmaz ise olmazdır, bu sebepten dolayı iyi bir şekilde öğrenilmeli. Maddi durumu  fazlasıyla güçlü olanlar kadavra bulmakta. Yurtdışından satın almakta. Kadavranın bulunmaması da anatomi eğitiminin yeterli bir durumda bulunmamasına sebep olur. Bu ise tıp eğitimini olumsuz bir şekilde etkiler. Sağlık içerisinde şiddet o kadar çok yaygınlaşmış bir durumda ki lise öğrencileri buralara girmeyi bile istemiyor. Gün içerisinde ortalama 30 tanenin üstünde şiddet vakası da söz konusu. Bu ise öğrencilerin gözlerini korkutmakta. Daha başarılı durumdaki öğrencilerin farklı dallara gitmesine neden olmakta. Uzmanlık sınavları içerisinde dermatoloji ilk sırada. Beyin ile birlikte kalp ve  damar son sıralarda bulunuyor. Bunun sebebi cerrahi branşlar içerisinde eğitim daha da zor. Doktora  bir şiddet uygulanmakta, gerekli durumdaki tedbirler alınmamakta. Yeni mezun olan arkadaşlar daha fazla dahili branşları, ölmenin, yoğun bakım olayının az bir durumda olduğu, hizmet şeklinde daha basit iletişim kurabiliyor olacakları branşları tercih etmekteler.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.