Tübitak özel yetenekli öğrenciye burs verecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'yla yapılmış olan özel bir iş birliği dahilinde Türkiye Bilimsel ile Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), özel yeteneğe sahip öğrencilerin eğitimleri içerisinde etkili  bir rol oynayabilecek, onlara üniversite içerisinde burs desteği sağlamış olacak.

Tübitak özel yetenekli öğrenciye burs verecek


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'yla yapılmış olan özel bir iş birliği dahilinde Türkiye Bilimsel ile Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), özel yeteneğe sahip öğrencilerin eğitimleri içerisinde etkili  bir rol oynayabilecek, onlara üniversite içerisinde burs desteği sağlamış olacak. Bakanlık ise, özel yeteneğe sahip öğrencilere verilmekte olan eğitimin niteliğinin çoğaltılabilmesi, öğrencilerin bilimsel ve de teknolojik olanaklara erişiminin basitleştirilmesi amacıyla yeni bir çalışma başlattı.

Milli Eğitim Bakanının Yardımcısı görevinde bulunan İbrahim Er ve TÜBİTAK'ın Başkanı görevinde bulunan  Hasan Mandal tarafından, özel yeneteğe sahip öğrencilerin eğitimlerine yönelik özel bir protokol imzalanmış oldu. Protokol ile birlikte bu öğrencilerin eğitimi içerisinde TÜBİTAK'ta artık aktörlerden bir tanesi durumuna gelmiş oldu. Özel Eğitim ile Rehberlik Hizmetlerinin Genel Müdürlüğüyle beraber TÜBİTAK arasında gerçekleşen protokolle, Bilim ile Sanat Eğitim Merkezleri’nde (BİLSEM)  yer alan öğretmenle öğrencilerin güncel durumdaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler kapsamında eğitim alabilmeleri amaçlanmakta. Bunun kapsamında TÜBİTAK tarafından öğrenciler için burs ile birlikte staj, yaz kampları, bilim söyleşileri ve de dönemsel olarak gerçekleştirilecek kurum gezileri benzerindeki fırsatlar sunulmuş olacak. Öğrencilerin ayrıca, Türkiye'nin teknoloji üssü haline gelen kuruluşlarının önderliği ile birlikte deneyimler edinebilmeleri temin edilmiş olacak. Özel yeteneğe sahip olan öğrencilere ‘'Yurt İçinde Lisans Burs'’ programının dahilinde karşılıksız bir şekilde eğitim bursu desteği sunulmuş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.