Üniversiteler eğitime ne zaman başlayacak?

YÖK yapmış olduğu açıklamalarda  üniversitelerin ne zaman açılacağına yönelik bilgiler aktarıldı.

Üniversiteler eğitime ne zaman başlayacak?


YÖK yapmış olduğu açıklamalarda  üniversitelerin ne zaman açılacağına yönelik bilgiler aktarıldı. YÖK'ün Başkanı görevinde bulunan Yekta Saraç, üniversitelerin eğitim ve öğretime 1 Ekim 2020 tarihini hemen ardından başlayacak olduğunu belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler içerisinde  eğitim ve öğretimin 1 Ekim 2020 tarihinin hemen ardından başlayacak olduğu konusunda açıklamada bulundu. YÖK'ün Başkanı görevinde bulunan Yekta Saraç, yapmış olduğu açıklama içerisinde Üniversitelerle alakalı eğitim ve öğretimle alakalı takvimini 1 Ekim 2020 tarihinden sonra başlayacak biçimde planlamalarının talep edildiğine değinerek salgınla beraber bölgesel ve de yerel seyrine bakılarak çok daha değişik programlar için gerçekleştirilecek uygulamalara yönelik konularda üniversitelerin alakalı kurullarının karar vereceğini ifade etti. Kampüsler içerisinde yer alan öğrencilerin seyreltilmesinin yanı sıra hareketliliğin çok daha fazla azaltılabilmesi amacıyla üniversitelerin karar almayla alakalı süreçlerde çok geniş olanaklar tanındığı ifadelerine de yer vermiş oldu.

Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, geçmiş olduğumuz Bilim Kurulu toplantısından hemen sonra yapmış olduğu açıklama içerisinde, okulların 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle açılacak olduğunu da ifade ederek Yüz yüze eğitim işlemlerinin 21 Eylül tarihi içerisinde kademeli bir şekilde başlanacağına da vurgu yapmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.