Veliler için çeyrek altın ile teşvik

Öğrencileri kitap okuma konusunda teşvik etmek maksadıyla çeşitli projeler geliştirmekte olan okullara yeni bir tanesi daha ilave edildi.

Veliler için çeyrek altın ile teşvik


Öğrencileri kitap okuma konusunda teşvik etmek maksadıyla çeşitli projeler geliştirmekte olan okullara yeni bir tanesi daha ilave edildi. Ankara ilinde yer alan Şehit Alper Kocaman İlkokulu, kitap okumanın adeta bir yaşam şekli haline getirilmesi amacıyla '‘Ben Bilmezsem Velim Bilir’' isimli bir proje başlattı.

Bu defa ise yalnızca öğrencilere değil, veliler için de yazılı  bir şekilde sınav yapıldı. Projenin dahilinde 2 ile birlikte 3 ve  de 4. sınıf seviyelerinde belirlenmiş olan kitaplar, öğrencilerle beraber velileri tarafından 1 ay zamanla okunup, öğretmenler tarafından hazırlanmış soruların yer aldığı sınava tabii tutulmuş oldu. Birinci olmayı başaran velilere çeyrek, ikinci olmayı başaranlara gram, üçüncü olmayı başaranlara da yarım gram altın hediye edilmiş oldu. Yarışmaya  ise yaklaşık  olarak 280 tane  öğrenci ile birlikte veli katılım gerçekleştirdi. Bu sene 4. etkinliği yapmış olduklarını ifade eden okul müdürü görevindeki Sonay Demirel, şu ifadelere yer verdi;

''Çocuklarımıza ilk önce duyurular yapıp kitap adı vermekteyiz. İstemekte olanlar ise bu yarışmamıza katılmakta. Daha sonra ise belirlemiş olduğumuz takvime bakarak öğrenci ile birlikte velileri sınava almaktayız. Velileri sınıf içerisinde toplayıp kitaptan bir yazılı gerçekleştirdik. Örnek olarak bir sınıfta 2. sınıf öğrencilerini sınava almış durumdayken, farklı bir sınıf içerisinde de onların velileri için sınav yaptık. Daha sonra da bunları ödüllendirmekteyiz. Her  bir kademede ayrı bir şekilde olmak üzre öğrenci ile birlikte velinin not ortalamasını alıp birinciyi belirlemiş oluyoruz. Eşit çıkar ise öğrencinin doğru durumdaki sayılarına bakmaktayız. Onlar da eşit bir durumdaysa yaşa bakmaktayız. Birinci olmayı başarana çeyrek, ikinci olmayı başarana gram, üçüncü olmayı başarana da yarım gram altın hediye etmekteyiz. Her bir sınıfı kendi kademesi içerisinde değerlendirmekteyiz. Veliler ise bu vaziyetten fazlasıyla memnun. Mutlular ve, kitap okumanın tadına çocukları ile beraber varmaktalar. Güzel dönüşleri almaktayız projeyle alakalı.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.