Yabancı asıllı öğrencilerle alakalı olarak işbirliği

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son olarak, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin de arasında yer aldığı 4 tane üniversiteyle '‘Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nın (YÖS) yurt dışı içerisinde tanıtımının yapılması ve Bakanlığa bağlı durumdaki okullarda düzenlenmesine olanak sağlamakta bulunan protokollerle alakalı olarak imza töreni gerçekleştirdi.

Yabancı asıllı öğrencilerle alakalı olarak işbirliği


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son olarak, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin de arasında yer aldığı 4 tane üniversiteyle '‘Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nın (YÖS) yurt dışı içerisinde tanıtımının yapılması ve Bakanlığa bağlı durumdaki okullarda düzenlenmesine olanak sağlamakta bulunan protokollerle alakalı olarak imza töreni gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığının Başöğretmen Salonu içerisinde gerçekleştirilmiş olan tören esnasında protokolleri, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı  görevinde bulunan Mustafa Safran ve Karadeniz Teknik Üniversitesinin Rektör Vekili görevinde bulunan Profesör Doktor Halil İbrahim Okumuş, Sakarya Üniversitesinin Rektörü görevinde bulunan Profesör Doktor Fatih Savaşan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin Rektör Vekili görevinde bulunan Profesör Doktor İsa Gökçe ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin Rektörü görevinde bulunan Profesör Doktor Cem Zorlu imzalamış oldu. Protokoller dahilinde 4 tane üniversite, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 16 ülke içerisindeki okullarını Yabancı Uyruğa sahip Öğrenci Sınavıyla alakalı olarak sınav merkezi şeklinde kullanacak. Buralar içerisinde görev yapmakta olan öğretmenler de sınavlar esnasında gözetmenlik yapmış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ile birlikte yabancı uyruğa sahip öğrenci sayısının çoğaltılabilmesi amacıyla ortak tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmiş olacak. İmzalanmış olan protokoller ile birlikte bu alan içerisinde iş birliğine gidilmiş olan üniversitelerin sayısı 17 taneye yükselmiş oldu. Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Mustafa Safran, Milli Eğitim Bakanlığı olarak üniversitelerin kendilerine ait bağımsız sınavlarını yapıp yabancı öğrencileri kurumları içerisine kazandırmasını desteklemekte olduklarını da ifade ederek protokollerin bu maksada yönelik olduğunu ifade etti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.