Yeni sınıflarında robot üretecekler

Ağrı Valiliği'nin tarafından yürütülmekte olan bir proje dahilinde yazılım ile birlikte program ve de robot üretebilen öğrenciler için 2 tane yeni sınıf açıldı.

Yeni sınıflarında robot üretecekler


Ağrı Valiliği'nin tarafından yürütülmekte olan bir proje dahilinde yazılım ile birlikte program ve de robot üretebilen öğrenciler için 2 tane yeni sınıf açıldı. Vali görevinde bulunan Süleyman Elban ise; ''Geçmiş olduğumuz sene sonu itibari ile 19.750 tane öğrencinin bu eğitimle tanışabilmesini sağladık. Bu sene bu eğitimi almış olan öğrencilerin sayısı 47.000 taneyi geçti'' ifadelerine yer verdi.

Ağrı Valiliği'nin tarafından yaşama geçirilmiş olan '‘Kodlağrı Projesi’' kapsamında yazılım ile birlikte program ve de robot geliştirmiş olan öğrencilere özel Ağrı Bilim Sanat Merkezi içinde (BİLSEM) yazılımla birlikte robotik çalışmalar üstüne sınıflar açıldı. Valilik yanında yer alan Ağrı BİLSEM'de gerçekleştirilen tören, Vali görevindeki Süleyman Elban'ın robotik ile kodlama sınıflarının açılışla ilgili kurdelesini kesmesi ile başladı.

Sınıfları gezip eğitim görmekte olan öğrencilerden çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi almış olan Elban, öğrencilerin üretmekte olduğu program ile birlikte yazılım ve de robotların kendini mutlu etmiş olduğunu söyledi. Geçtiğimiz sene kasım ayında Ağrılı  olan çocukların Kodlağrı Projesi dahilinde eğitim almaya başlamış olduğunuda anımsatan Elban, projeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle birlikte okullarda yer alan öğretmenlerle yürütmekte olduğunu söyledi.

Elban açıklamasında; ''Geçmiş olduğumuz sene sonu itibari ile 19.750 tane öğrencinin bu eğitimle tanışmasını sağlamış olduk. Bu sene bu eğitimi almış olan öğrencilerin sayısı 47.000 taneyi geçti. Geçtiğimiz sene yalnızca 5 ile 6. sınıf öğrencilerine verilmekte olan eğitimi bu sene ana sınıfından 12. sınıfa kadar öğrencilerimize vermeyi amaçlamaktayız'' ifadeleriyle konuştu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.