Yurtdışında eğitim gören öğrencilerin sayısında artış gerçekleşti

Yükseköğretim gören öğrencilerin yurtdışında yer alan programla birlikte projelere katılma olanakları 2015 senesinde yapılmış olan düzenlemeyle beraber genişletilmiş oldu.

Yurtdışında eğitim gören öğrencilerin sayısında artış gerçekleşti


Yükseköğretim gören öğrencilerin yurtdışında yer alan programla birlikte projelere katılma olanakları 2015 senesinde yapılmış olan düzenlemeyle beraber genişletilmiş oldu. Öğrenciler ise, 2004 senesinden bu zamana kadar Erasmus programı ile Avrupa ülkelerine gidebilme olanağı bulabilirken, 2015 senesi itibariyle '‘ortak ülkeler’' şeklinde isimlendirilen pek çok ülke içerisindeki programla birlikte projelere katılma şansı yakalamış oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan verilere bakılırsa, uluslararasındaki hareketlilik programlarıyla birlikte projelerine katılıp yurtdışına gitmiş olan öğrencilerin sayısı 2018 senesinde beklentilerin 4 kat daha üstünde oldu. 2018 senesi içerisinde hedeflenmiş olan rakam 2.100 öğrenciyken, 9.032  tane öğrenci yurtdışında yer alan programıyla birlikte projelere katılım gerçekleştirdi. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarına yapılmış olan projelerin başvuru sayısı da 7.499 tane oldu. Yabancı ülkeler tarafından verilmiş olan araştırma ile birlikte lisans, doktora, yüksek lisans ve de dil burslarına başvuruda bulunan öğrenci sayısı da 1.175 tane şeklinde gerçekleşti.

2018 senesi içerisinde öte yandan 50 tane ülkeye lisansüstü  bir öğrenim görmek amacıyla 3.550  tane resmi burslu öğrenci yollandı. '‘Yurt Dışına Lisansüstü Eğitim amacıyla Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve de  Yerleştirme Programı’na (YLSY) başvuruda bulunan 13.249  tane aday, ÖSYM'nin tarafından detayı bir şekilde değerlendirmeye alındı ve bunlar arasından 3.415 tane aday sözlü  bir şekilde sınava çağrılma konusunda hak kazanmış oldu. Sınava katılmış olan 2.461  tane adaydan da 1.510 tanesi başarılı oldu. Lisansüstü öğrenim görebilmek maksadıyla yurtdışına yollanan bursiyer sayısının, YLSY sözlü sınavlarına girmiş olan aday sayısına oranı %61 şeklinde belirlendi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.