Reeder P13 modeli Türkiye içerisinde üretildi

Reeder şirketi, geçmiş olduğumuz sene faaliyetlerine başlamış olan Samsun ilinde kurulan Türkiye’nin ilk akıllı telefon fabrikası içinde, ilk yerli telefonun üretimini yaptı.

Reeder P13 modeli Türkiye içerisinde üretildi


Reeder şirketi, geçmiş olduğumuz sene faaliyetlerine başlamış olan Samsun ilinde kurulan Türkiye’nin ilk akıllı telefon fabrikası içinde, ilk yerli telefonun üretimini yaptı. 2 tane arka kameraya sahip olarak üretilen P13 Lite modeli, Google şirketinin hafif işletim sistemlerinden biri olan Android Go’yu desteklemekte.

5.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip P13 Lite modeli, 1,5 GHz hız bulunan 64 bitlik 4 çekirdekten oluşan MediaTek  şirketinin MT6739 isimli işlemcisinden güç almakta. Google şirketinin Android Oreo programıyla beraber piyasaya çıkarttığı performansı arttırabilmeye yönelik sürümlerinden Android Go, 1 GB'lik bir RAM ve 16 GB'lik hafızaya sahip olan cihazın çalışması amacıyla fazlasıyla ideal bir seçim olmuş halde.

Arka kısmında 8 MP çözünürlüğü bulunan, Full HD bir şekilde video kaydedebilmekte olan ana kameraya, 0,3 MP'lik ikincil bir sensör eşlik etmekte. Bu  bahsi geçen ikili sensör sisteminin hali hazırdaki rakiplerine kıyas ile az daha geride kalmış olduğunu söylesek yanlış olmaz. Çünkü VGA çözünürlüğü bulunan ikincil sensörün, yalnızca derinlik efektiyle alakalı kullanılacak olduğu da çok aşikar.

Reeder P13 Lite modelinin ön kısmında da 5 MP'lik çözünürlük sunan bir ön kamera bulunmakta. Cihaz ayrıca bütün bu donanımlarına  ise 2500 mAh gücü bulunan bir bataryası ile enerji vermekte.  Etiket fiyatı ise 999 Türk Lirası tutarında açıklanmış durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.