1 Milyon tane yolcuyu geçmiş olacak

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı içerisine gerçekleştirmiş olduğu tarihi taşınmadan sonra ilk uçuşu yapmış olduğu 6 Nisan saatler 14:00'ü gösterirken bugün de dahil  olmak üzere yeni evi içerisinde toplam 1 milyon taneden çok yolcu ağırlamış olacak.

1 Milyon tane yolcuyu geçmiş olacak


Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı içerisine gerçekleştirmiş olduğu tarihi taşınmadan sonra ilk uçuşu yapmış olduğu 6 Nisan saatler 14:00'ü gösterirken bugün de dahil  olmak üzere yeni evi içerisinde toplam 1 milyon taneden çok yolcu ağırlamış olacak. Konuyla alakalı olarak Türk Hava Yollarının Genel Müdürü görevinde bulunan Bilal Ekşi; ''İstanbul Havalimanı içerisinde 1 Milyon yolcuya doğru. Büyük taşınmanın gerçekleştirilmiş olduğu cumartesi günü itibariyle Türk Hava Yolları olarak iniş ve kalkış 4.862 tane sefer içerisinde toplamda 841.915 tane yolcu taşımış olduk. Bugün içerisindeki yolcularımızla da 1 milyon taneyi aşmış olacağız. Güzel  bir şekilde gidiyor; çok daha güzel olacak'' ifadeleri ile açıklama yaptı. 

Bu esnada Avrupalı turistlerin Türkiye'ye ilgisi konusunda artışın sürmesi Türk Hava Yolları'na da olumlu bir şekilde yansıması haline geldi. Avrupa'dan gelmiş olan turistlerin sayısı ilk 2 ay içerisinde %17.3 seviyesinde bir artış göstererek 1.2 milyon taneye kadar yükseldi. Avrupalıların toplamdaki turist içinde yer alan payının %37'yi geçmiş olması Türk Haca Yolları'nın bu pazar içerisinde çok önemli bir yolcu potansiyeline ulaşabilmesine de yol açmış oldu. Avrupa pazarı içerisinde 2018 senesinin toplamında daha önceki seneye bakıldığında %12,3  oranındaki bir artışla 22 milyon 707.000 tane yolcu taşımış olan Türk Hava Yolları bu pazar içerisinde çok önemli yolcu talebi almayı da sürdürmekte

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.