147.000 Tane yapının Değerli Konut Vergisi'nden etkileneceği açıklandı

Yeni getirilecek vergi paketi ile birlikte gayrimenkul alım satımı işlemlerinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan gerçek değer esas alınıyor olacak.

147.000 Tane yapının Değerli Konut Vergisi'nden etkileneceği açıklandı


Yeni getirilecek vergi paketi ile birlikte gayrimenkul alım satımı işlemlerinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan gerçek değer esas alınıyor olacak. Ücreti 5 milyon Türk Lirası tutarını aşmış olan mesken niteliğinde bulunan taşınmazlarla ilgili olarak ''değerli konut vergisi'' getirilmiş olacak. Bahsi geçen bu verginin Türkiye'nin tamamında 147.256 tane konutu etkilemesi konusunda bir beklenti var.

Bu alan içerisinde 121.042 tane konutla birlikte İstanbul ili ilk sırayı çekerken, İstanbul ilini de 11.038 tane konut ile birlikte Muğla ili, 8.118 tane konutla birlikte İzmir ili ve 2.015 tane konutla birlikte Antalya ili takip etmekte.

Bahsi geçen bu şartları taşımakta bulunan konutların yer aldığı ilçeler arasında Beykoz  ilçesi 27.847 tane konutla ilk sırada yer alırken Beşiktaş  ilçesi 19.177 tane konutla ikinci sırada ve Sarıyer ilçesi de 16.992 tane konutla üçüncü sırada yer almış oldu.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.