İBB'den pastırma sıcaklarıyla ilgili uyarı geldi

İstanbul ili içerisinde gece süresince etkili durumda bulunan şiddetli yağmurun yanı sıra fırtınadan dolayı ilin tamamında ortalama bir şekilde 34 kilogramlık bir yağış kaydedilmiş olduğu ifade edildi.

İBB'den pastırma sıcaklarıyla ilgili uyarı geldi


İstanbul ili içerisinde gece süresince etkili durumda bulunan şiddetli yağmurun yanı sıra fırtınadan dolayı ilin tamamında ortalama bir şekilde 34 kilogramlık bir yağış kaydedilmiş olduğu ifade edildi. Öğle saatlerine doğru etkisini yitirmesi konusunda bir beklenti bulunan yağışlı havanın yerini, gelecek günler içerisinde pastırma sıcaklarına bırakacak olduğu ifade edilmiş oldu.

İBB tarafından yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde şu ifadeler yer aldı; ''Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan AKOM'un paylaşmış olduğu verilere bakılırsa, İstanbul ili içerisinde dün öğleden sonraki saatlerde etkili durumda bulunan şiddetli yağmurun yanı sıra fırtınadan dolayı kentin bazı noktaları içerisinde su baskınlarının yanı sıra göllenmeler meydana geldi. Sarıyer ilçesiyle birlikte Beykoz ilçesinde ana caddeler üzerinde görülmüş olan göllenmelere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ekipleri hızlı bir şekilde müdahale de bulunarak suları  hemen tahliye etti. İstanbul İtfaiyesi ise gece süresince 13 tane farklı binadan yapılan su basması ihbarını değerlendirip olaylara müdahale de bulundu.''

Gece süresince özellikle de  Karadeniz Bölgesine kıyısı bulunan kuzey ilçelerinin yanı sıra Boğaz çevresinde etkili bir durumda bulunan sağanak yağmur sonrasında en çok yağışın Kilyos ile birlikte Anadolu Feneri üzerinde (80 ila 85 kilogram) gözlenmiş bir durumdayken, ilin tamamında da ortalama 34 kilogramlık bir yağış kaydedilmiş oldu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.