%150 Oranında arttığı açıklandı

Erzurum Valisi görevinde bulunan Okay Memiş; ''Bu sene içerisinde rakamlardan  görmekteyiz ki Palandöken'e gelmiş olan ziyaretçilerin sayısında %150  oranında bir artış mevcut

%150 Oranında arttığı açıklandı


Erzurum Valisi görevinde bulunan Okay Memiş; ''Bu sene içerisinde rakamlardan  görmekteyiz ki Palandöken'e gelmiş olan ziyaretçilerin sayısında %150  oranında bir artış mevcut. Şu  an içerisinde gelmiş olan toplam ziyaretçilerin sayısında ise 530.000 rakamına ulaşmış durumdayız.'' ifadelerine yer verdi.

Ülkemizin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken ilçesinde Erzurum ilinde  görev yapmakta bulunan kurum müdürleriyle bir araya gelmiş olan Vali Memiş, aydınlatılmış bir pistte  kar yağışının altında da kayak yapmayı sürdürdü. Vali görevinde bulunan Memiş, gazetecilere yapmış olduğu açıklama içerisinde, 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren  Türkiye'de ilk kış turizmini başlatmış ilin Erzurum ili olduğunu da anımsattı.

Ülkemizin en iyi kayak pistlerine sahip durumda bulunan ilin Erzurum olduğunu  da ifade eden Memiş sonrasında ise; ''Kayak sporuyla birlikte kış turizmi amacıyla en güzel  durumdaki destinasyonun  Palandöken ilçesi olduğunu büyük bir memnuniyetle ifade edebiliriz. Toplam olarak 45 kilometrelik uzunluğa sahip bir pist  uzunluğunun yanı sıra özellikle de  Ejder şeklinde isimlendirdiğimiz güney pistimiz ile 15 kilometrelik kesintisiz   bir şekilde kayak keyfini de konuklarımız yaşamış oluyorlar.'' ifadelerine yer verdi. Ziyaretçilerin rakamlarına da değinmiş olan Memiş sonrasında ise; ''Bu sene içerisinde rakamlardan görmekteyiz  ki Palandöken ilçesine gelmiş olan ziyaretçilerin sayısında %150 oranında bir artış mevcut. Şu an içerisinde gelmiş olan  toplamdaki ziyaretçi sayısında 530.000 tane rakamına ulaşmış olduk. Valiliğimiz ile birlikte Büyükşehir  Belediyemiz, Kültür ile Turizm Müdürlüğümüz ve tüm Erzurum ili olarak 1 milyon ziyaretçi  hedefini koymuştuk.'' ifadelerine yer verdi.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.