LG şirketi FaceID'e meydan okudu

Cep telefonu pazarı içerisinde en kora kor mücadelelerin yaşanmakta olduğu alanlardan bir tanesi de telefon kameraları. Telefonlar üzerinde yer alan kameraları hem bir nitelik hem ise nicelik açısından devamlı olarak olarak gelişmekte.

LG şirketi FaceID'e meydan okudu


Cep telefonu pazarı içerisinde en kora kor mücadelelerin yaşanmakta olduğu alanlardan bir tanesi de telefon kameraları. Telefonlar üzerinde yer alan kameraları hem bir nitelik hem ise nicelik açısından devamlı olarak olarak gelişmekte.

LG şirketinin yeni amiral gemisi modeli halen tanıtılmadı fakat telefonun ön kamerasındaki teknolojisiyle alakalı olarak açıklamalar yapıldı. Yeni gelecek G8 ThinQ modeline sahip telefonların ön kameraları, Infineon şirketi tarafından üretilmiş olan '‘Time of Flight’' ismine sahip bir görüntü sensörüyle karşımıza çıkacak. LG şirketinin iddialarına bakılırsa bu kamera yüz tanıma ile birlikte artırılmış  bir gerçeklik ve her ışıkta çok daha iyi bir şekilde özçekim benzerindeki özelliklere sahip olarak karşımıza çıkacak. Öte yandan kamera, Apple şirketinin FaceID’si benzerindeki muadillerine kıyasla çok daha az bir şekilde enerji tüketimi yapacak.

Apple şirketinin TrueDepth isimli teknolojisi, Xbox 360 Kinect’lerde yer alan teknolojiye daha çok bir benzerlik göstermekte. Cisimlerin yerlerini belirlemek amacıyla binlerce sayıdaki lazer nokta kullanarak noktaların sapmasını kullanmakta olan bu sistem, FaceID özelliğinin de temelini oluşturmakta. LG şirketi de tekrar Microsoft  şirketinin kökenine sahip bir fikir üstünden ilerleyip, lazer noktalarının yerine kızılötesi ışınlar kullanma konusunda bir karar aldı. Bunun sayesinde çok daha az hesaplama ile daha az  bir şekilde enerji harcayıp benzeyen sonuçlar alabilmek olanaklı.

Telefon içerisinde kullanılacak olduğu açıklanan kamera çiplerinden Infineon Real3’ü daha öncesinde Lenovo şirketinin Project Tango Phab 2 Pro modeli içerisinde de görmüştük. Vivo şirketinin Nex Dual Display Edition  modeli ve Honor View 20 modeli üzerinde de aynı çip yer alıyor.

LG şirketi öteye yandan kullanıcıların ‘'dokunmaya elveda’' diyecek olduklarını da ifade ederek telefonun jestin yanı sıra mimiklerle de kullanılabilecek olduğunu ima etti.

LG şirketinin tanıtımla ilgili etkinlikleri, 24 Şubat tarihinde başlayacak olduğu açıklanan Mobile World Congress’de yaılmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.