Amerika resmi bir şekilde duyuru yaptı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Hazine Bakanı  görevinde bulunan Steven Mnuchin, uygulanmış olan yaptırımlara yönelik olarak  yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Amerika resmi bir şekilde duyuru yaptı


Amerika Birleşik Devletleri'nin Hazine Bakanı  görevinde bulunan Steven Mnuchin, uygulanmış olan yaptırımlara yönelik olarak  yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Venezuela asıllı 2 tane generalin de yaptırım listesi içerisinde yer almakta olduğunu ifade eden  Mnuchin; ''Menfur durumdaki şiddet ile birlikte trajik durumdaki ölümlere, hasta ile açlık çekmekte bulunan Venezuela halkına  doğru giden gıdayla tıbbi yardımların yakılmasına karşılık bir şekilde (Venezuela Devlet Başkanı görevinde bulunan Nicolas) Maduro'nun güvenlik gücü mensupları için yaptırım uygulamaktayız.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Mnuchin, öte yandan, kendisini ''geçici bir devlet başkanı'' ilan etmiş olan Ulusal  Meclis Başkanı görevinde bulunan Juan Guaido'yu kuvvetle desteklemekte olduklarını ifade ederek; ''Amerika Birleşik Devletleri, bu  suni krizin kurbanlarının çekmekte olduğu acıları uzatmakta olan Maduro yandaşlarını hedef almayı sürdürecek.'' şeklindeki bir değerlendirmede bulundu.

Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığında yer alan bir brifingde konuşma gerçekleştiren Amerika Birleşik Devletleri'nin  Venezuela Özel Temsilcisi  olan Elliott Abrams, Maduro hükümetinin yetkililerinden bazılarına  karşı Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş yasağı ve farklı yaptırımları içermekte olan ''gerekli önlemler'' almış olduklarını ifade etti.

Abrams ile birlikte kaç kişiye ve tam olarak kimlere ülkeye giriş yasağı konulmuş olduğuna yönelik  detay vermekten kaçınmaktayken, Maduro'nun hükümetine karşı bu tarzdaki yaptırımlar  uygulamayı sürdüreceklerini ifade etti.

Geçtiğimiz cumartesi gününde Venezuela - Kolombiya sınırı içerisinde hükümet karşıtı protesto  gerçekleştirmek ve Amerika Birleşik Devletleri'nden Venezuela'ya gelmekte olan insani yardım paketlerinin girişlerini  sağlamayı isteyen Maduro muhalifleri ile güvenlik güçlerinin arasında çatışma meydana gelmiş,  bu esnada 4 kişi yaşamını yitirmiş, 200 kişi ise yaralanmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.