Adana ilinde yakalandı

Adana Emniyet Müdürlüğünün Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT)'nın tarafından gerçekleştirilen ortak çalışmalarla birlikte 2017 senesinde mülteci gibi Türkiye'ye giriş gerçekleştiren DEAŞ'lı teröristlerden Ahmet İsa'nın Adana iline gelmiş olduğu belirlendi.

Adana ilinde yakalandı


Adana Emniyet Müdürlüğünün Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ile birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT)'nın tarafından gerçekleştirilen ortak çalışmalarla birlikte 2017 senesinde mülteci gibi Türkiye'ye giriş gerçekleştiren DEAŞ'lı teröristlerden Ahmet İsa'nın Adana iline gelmiş olduğu belirlendi. 2015 senesinde Suriye'de yer alan Kobani kenti içerisinde yaralanmış olan İsa'nın Adana ilinde farklı hastanelerde tedavi görmekte olduğu, son gitmiş olduğu hastane içerisinde de sağ bacağının kesilmiş olduğu tespit edildi. Ahmet İsa ise hastanenin odasında gözaltı işlemi yapılıp, sorguya alındı.

Terör örgütlerinden DAEŞ üyesi olduğu ve yakalanmış olduğu tarihe kadar çok fazla sayıda çatışmaya katılmış olduğu, terör örgütlerinden PKK ile YPG'nin de başına 100.000 dolar tutarında bir ödül koymuş olduğu tespit edilen İsa'nın kesilmiş insan başlarının önünde çektirmiş olduğu fotoğrafla beraber Suriye'de yer alan bir evde çatışmadan önce ağır silahlarla kaydedilmiş olan görüntüler elde edilmiş oldu.  İsa, sorgusu içerisinde de savaştıkları grubun emirliğini Amerika Birleşik Devletleri'nin en fazla aranan teröristler listesinde bulunan ve bir zaman önce öldürülmüş olduğu iddia edilen Alman rapçilerden Denis Cuspertin(Deso Dogg) yapmış olduğunu ifade etti. 

DEAŞ terör örgütü saflarına katılarak, Esad ile birlikte YPG’ye karşı savaşmış olduğunu itiraf etmiş olan Ahmet İsa’nın cep telefonu içinde, yanlarında Kalaşnikofla beraber Bixi markasına sahip uzun namlulu silahlar bulunan bir grup teröristle ''Neşid'' tarzında müzik eşliğinde eğlenmiş olduğu ona ait görüntülere ulaşıldı.  

Ahmet İsa, 14 Şubat 2109 tarihi içerisinde tutuklu olduğu cezaevinden mahkemenin vermiş olduğu '‘ara karar’'la birlikte salıverildi. Adana'nın 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkla ilgili olarak '‘silahlı terör örgütünün üyesi olmak’' şeklindeki suçtan 6 sene 3 aylık  bir hapse mahkum edilmiş oldu. Fakat Ahmet İsa ise, teslim olmanın yerine kaçarak izini kaybettirdi. Bu firarı da, yalnızca 1 gün devam etti. Terörle Mücadele Şubesinin Müdürlüğüne bağlı ekipler, İsa’yı merkez ilçe Yüreğir ilçesinde saklanmakta olduğu evde yakaladı. Firari  durumdaki hükümlü, 2 haftanın sonrasında yeniden cezaevine götürüldü.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.