Antalya iline bayramda 400.000 kişi tatile geldi

Ramazan Bayramıyla ilgili tatilin 9 gün olarak açıklanmasını fırsat bilmiş olan yerli turistler, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan tatil beldeleri içerisinde bir yoğunluk oluşturmuş durumda.

Antalya iline bayramda 400.000 kişi tatile geldi


Ramazan Bayramıyla ilgili tatilin 9 gün olarak açıklanmasını fırsat bilmiş olan yerli turistler, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan tatil beldeleri içerisinde bir yoğunluk oluşturmuş durumda. Bayram tatili süresince yaklaşık olarak 400.000 tane turistin Antalya ili içerisinde konaklamış olduğunu ifade eden TUROFED Başkanı  görevinde bulunan Osman Ayık; ''5 milyon tanenin üstünde seyahat trafiğinin oluşmuş olduğunu düşünmekteyiz. Bu ise ekonomiye en azından bir 10 milyar Türk Lirası tutarında hareket getirmiş olacak'' ifadelerine yer verdi.


Her sene içerisinde milyonlarca sayıdaki turistin ziyaret etmiş olduğu Antalya ili; Ocak ile birlikte Şubat, Mart, Nisan ve de  Mayıs aylarında toplam olarak 3 milyon 172.025  tane turiste ev sahipliği yapmış oldu. Yalnızca mayıs ayı içerisinde toplamda 1 milyon 646.117 tane turisti ağırlamış olan bu kent, son senelerin en iyi dönemini yaşamaktayken, Haziran ayına denk gelmiş olan bayram tatili esnasında otellerde de bir yoğunluk oluşmuş durumda.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED)'nun Başkanı  görevinde bulunan Osman Ayık, bayram tatilinin fazlası ile iyi geçmiş olduğunu ifade etti. Yerli durumdaki turistlerin yoğun bir şekilde istekte bulunmuş olduklarını da belirten Ayık, ''Yalnızca Akdeniz Bölgesi de değil ülkemizin her bir tarafında çok yoğun bir bayram dönemi yaşanmış oldu ve halen de yaşanmaya devam etmekte. Herkes tatillerini değişik bir biçimde planladı. Bayrama denk gelmiş olan dönem içerisinde de gelenler oldu. Bayramın 1. ile 2. günü içerisinde gelip, hafta sonunu da içerisine alıp tatil gerçekleştiren oldu. Yoğunluk ise Pazar gününe kadarki zaman içerisinde sürecek'' ifadelerine yer verdi.  Dönüşlerin de yavaş yavaş başlamış olduğunu ifade eden Ayık, bayram tatili dönemi içerisinde vatandaşların değişik planlar yapmış olduğunu da açık bir şekilde dile getirmiş oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.