Huawei şirketinden yeni bir 5G anlaşması

Huawei şirketinin çarşamba gününde Rusya'da merkezi bulunan iletişim firmalarından MTS'yle önümüzdeki sene ülkede 5G şebekesini geliştirebilmek amacıyla bir anlaşma imzalamış olması, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde bir güvenlik tehdidi şeklinde kabul edilmiş oldu.

Huawei şirketinden yeni bir 5G anlaşması


Huawei şirketinin çarşamba gününde Rusya'da merkezi bulunan iletişim firmalarından MTS'yle önümüzdeki sene ülkede 5G şebekesini geliştirebilmek amacıyla bir anlaşma imzalamış olması, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde bir güvenlik tehdidi şeklinde kabul edilmiş oldu. Anlaşma ise, Çin asıllı lider Xi Jinping'le Rusya'nın Devlet Başkanı görevinde bulunan Vladimir Putin arasında Moskova'da gerçekleştirilen özel bir toplantı esnasında imzalandı.

MTS tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde bu söz konusu anlaşmanın 5G teknolojilerinin geliştirilebilmesi ve 2019 ila 2020 senesinde 5. nesil ağların faaliyete geçirilebilmesi üstüne olduğu da açık bir şekilde ifade edildi. Huawei şirketinden Guo Ping, 5G benzerindeki stratejik bir öneme sahip bir alan içerisinde yapmış oldukları bu anlaşmadan ötürü fazlası ile mutlu durumda bulunduklarını ifade etti.

Çin asıllı teknoloji devinin Pekin için casusluk etmiş olduğu şüphesi ile Trump yönetiminin tarafından Amerika Birleşik Devletleri firmalarının yüksek teknolojiye sahip ekipman satışını yasaklamış olduğu Huawei şirketi, Mayıs ayından bu zamana kadar fazlası ile büyük bir karışıklık içinde yer almaktaydı.

Uzmanlar ise, 3 ay içerisinde yürürlüğe girecek  olan bu kararın üretmiş olduğu telefonlarla ilgili Amerika Birleşik Devletleri'nin yongalarına bağlı bir durumda bulunan Huawei şirketinin geleceğini tehdit etmiş olduğunu söylemekteler. Bu söz konusu kararın sonrasında dünya üzerindeki akıllı telefonların çok büyük bir kısmına Android işletim sistemini sağlamakta bulunan Google şirketi de dahil olmak üzre pek çok firma, Huawei şirketiyle ilişkilerini tamamen kesme kararı almıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.