Antalya Nisan ayında tam 1 milyon turist ağırladı

Antalya ili içerisinde turistlerin sayısı Nisan’ ayında adeta patladı, sektörün temsilcileri dahi buna inanamadı.

Antalya Nisan ayında tam 1 milyon turist ağırladı


Antalya ili içerisinde turistlerin sayısı Nisan’ ayında adeta patladı, sektörün temsilcileri dahi buna inanamadı. Nisan ayı içerisinde 29 günlük süre içerisinde kente gelmiş olan turistlerin sayısı, 2019 senesinin ilk 3 aydan oluşan verilerini nerdeyse ikiye katlamış durumda.Turizmciler ise, Nisan ayı içerisindeki artışın Paskalya döneminden kaynaklanmış olduğunu ifade etti.

Paris ile birlikte Londra'dan  hemen sonra dünya üzerindeki en fazla turist ağırlamakta olan 3. kenti konumunda yer alan Antalya, 2019 senesinde de tarihinin en fazla turist sayısını hedeflemekte. Antalya'nın Valisi görevinde bulunan Münir Karaloğlu ve  de turizm sektörünün temsilcilerinin, bu seneki hedefi 16 milyon şeklinde açıklamış olduğu turist sayısına bakıldığında ilk 4 aydan oluşan dönem içinde 1.5 milyon tane barajı aşılmış oldu.

Sektörde sürekli ''ölü dönem'' şeklinde isimlendirilen ocak ile birlikte şubat ve de mart ayları içerisinde geçtiğimiz senelere bakıldığında toplamda %25 oranında bir artış sağlamış olan Antalya ili, sezonun başlangıcı şeklinde sayılmakta olan nisan ayında ise 1 milyon tane turist sayısına yaklaşmış oldu. Antalya Havalimanının Mülki İdare Amirliği'nden alınan verilere bakılırsa, nisan ayı içerisinde yalnızca Antalya Havalimanı'na gelmiş olan turistlerin sayısı 950.000 taneye ulaşmış durumda.

Gazipaşa - Alanya Havalimanı ile birlikte 5 ilçede yer alan kruvaziyer limanları ve ilk sırada İstanbul olmak üzre öteki illerde yer alan havalimanlarından aktarmalı bir şekilde Antalya iline gelmiş olan transit turistlerin sayıları da ilave edildiğinde 1 milyon tane rakamı aşılmış oldu. Geçtiğimiz senelere bakıldığında pek çok tur operatörünün Gazipaşa - Alanya Havalimanı içerisinde charter uçak sayılarında da  çok önemli artma gerçekleşmiş oldu.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.