Blackberry o uygulamaları kaldırma kararı aldı

Bir zamanların popüler hale gelen Blackberry'si, daha uygulamalarının fişlerine çekmeye başlama kararı almıştı.

Blackberry o uygulamaları kaldırma kararı aldı


Bir zamanların popüler hale gelen Blackberry'si, daha uygulamalarının fişlerine çekmeye başlama kararı almıştı. Bunlardan en fazla ses getirmiş olanı ve bir zamanlar fazlasıyla popüler bir durumda Blackberry Messenger’dan hemen sonra 4 tane uygulamanın daha işlevlerine son verilmiş olacak.

30 Haziran tarihi içerisinde fişleri çekilecek olduğu açıklanan 4 tane uygulama da şu şekilde; Power Center ile birlikte Productivity Tab,  Notable ve de Device Search. Blackberry kullanmayanların çok fazla hakim olmadığı bu 4 tane uygulamanın geliştirmesiyle beraber satış işlemleri de 28 Şubat 2019 tarihi içerisinde sona ermişti.

Bu söz konusu uygulamalar herhangi bir şekilde yazılım güncellemesi ile birlikte yazılım yaması ve de güvenlik düzletmeleri almıyor olacak. Öte yandan Blackberry Technical Support ise söz konusu bu 4 tane uygulamayla alakalı olarak herhangi bir problemi çözemiyor olacak. Fakat bu söz konusu uygulamaları 30 Haziran tarihinden önce yüklemişseniz kullanmaya devam edebiliyor olacaksınız.

Uygulamaların sona erdirmeleri firmanın yavaş bir şekilde sonunun yaklaşmış olduğu anlamına da gelmekte olabilir. Donanım hsusunda da çok iyi durumda bulunmayan firmanın planlamasını yapmış olduğu başka bir telefon bulunmuyor gibi gözükmekte ki şu anda satışı gerçekleştirilen modelinin de fazla iyi bir vaziyette olduğu  hiç bir şekilde söylenemez.

Aynı Nokia şirketi gibi bir zamanların en çok güce sahip markalarından biri olan Blackberry de gelişmiş olan ve değişiklik gösteren akıllı telefon teknolojilerine hiç bir şekilde ayak uydurmayı başaramadı. Firma geçmiş olduğumuz birkaç sene içinde tekrardan canlanabilmek amacıyla girişimlerde bulunuyor olsa bile fazlasıyla kalabalık ve dişli durumdaki rakiplerin yer aldığı akıllı telefon pazarı içinde çok fazla  bir etki bırakamamış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.