Bez çantalara olan ilgi çoğaldı

Türkiye içerisinde alışverişlerde kullanılmakta olan plastik poşetler, 1 Ocak 2019 itibari ile ücretli duruma geliyor.

Bez çantalara olan ilgi çoğaldı


Türkiye içerisinde alışverişlerde kullanılmakta olan plastik poşetler, 1 Ocak 2019 itibari ile ücretli duruma geliyor. Elazığ ili içerisinde özel bir şirket, geçmiş senelerde kullanılmakta olan pazar çantası üretimini devam ettirirken, plastik poşetlerin ücretlenecek olduğu kararının sonrasında siparişleri yetiştirme konusunda da güçlük çekmekte.

Şirket yetkilisi görevinde bulunan Ömer Faruk Argın, hazırlamış oldukları pazar çantaları hem hediye maksatlı, hem ise alışverişte kullanmakta olanların yoğun bir ilgisinin olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Üretmiş oldukları çantaların tamamen çevre dostu olduğunu ifade eden Argın açıklamasında; ''Üretmiş olduğumuz pazar çantaları bazı şirketlerin müşterilerine hediye etme maksadıyla satın alınmakta. 1 Ocak 2019 tarihi geçtikten sonra alışverişler esnasında plastik poşetlerin ücretlenecek olduğundan dolayı, bu pazar çantalarına  olan ilginin artacak olduğunu düşünmekteyiz. Bu sebepten dolayı fazlasıyla yoğun günler geçirmekteyiz. Siparişleri yetiştirme konusunda fazlasıyla zorlanmaktayız. Bu çantalar arasındakilerin en büyük özelliği  de çevre dostu ve senelerde kullanılabiliyor olmasıdır. Bu sebepten dolayı da tercih edilmeye başlanmış oldu'' ifadelerine yer verdi. 

Argın ayrıca, pazar çantalarının 30 sene öncesinin modası olduğunu belirtip, ''Geçmiş senelerde fazlasıyla moda halde bulunan pazar çantaları ilgi görmeye başlamış oldu. Pazar çantaları bundan 30 sene öncesinde kullanılmaktaydı. Şimdi de yeniden piyasaya çıkmaya başlamış oldu. Uzun seneler süresince erimemekte olan poşetlerden söz ediyoruz. Çocuklarımıza ise miras olması için çöp bırakmaktayız. Öte yandan ülkenin ekonomisine çok ciddi zararları mevcut. Ancak bez çantaların hem çevremize hem ise ülke ekonomisine bir zararı bulunmuyor. Zira bunlar pamuktan üretilmekte'' ifadeleriyle konuştu. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.