Borsa güne yükselme göstererek başladı

Açılış esnasında BIST 100 endeksi, 978,34 puan ile  birlikte %1,01 oranındaki bir artışla 97.956,66  seviyesine kadar çıkmış oldu.

Borsa güne yükselme göstererek başladı


Açılış esnasında BIST 100 endeksi, 978,34 puan ile  birlikte %1,01 oranındaki bir artışla 97.956,66  seviyesine kadar çıkmış oldu. Bankacılık endeksi ise %2,04 oranında, holding endeksi de %0,77 oranında bir değer  kazanmış oldu. Sektör endekslerinin arasında en çok kazandırmakta olan bankacılık, en fazla  gerilemekte olansa %0,15 oranıyla beraber menkul kıymet yatırım ortaklığı şeklinde gözüktü.

Dün satış ağırlığına sahip bir seyir izlemekte olan Borsa İstanbul'da, daha önceki  kapanışa bakıldığında %1,83 oranında değer kaybetmiş olan BIST 100 endeksi, günü de 96.978,32 puan ile  tamamlamış oldu.

Analistler ise Dünya Bankası ile birlikte Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) bugün  başlayabilecek senelik bahar toplantısından çıkacak haberler ve küresel durumdaki ekonomiye  yönelik öngörülerin piyasaların yönü üstünde belirleyici olacağını da açık bir şekilde ifade edip,  Amerika Birleşik Devletleri ile Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği arasında yer alan ticaret müzakerelerinin de takip edilecek olduğunu  ifade etti.

Yurt içerisinde, Hazine ile Maliye Bakanı görevinde bulunan Berat Albayrak'ın yarın  açıklayacak olduğu reform paketinin beklenmekte olduğuna işaret etmekte olan analistler, teknik bir yönden  BIST 100 endeksi içerisinde 96.300 ve 95.500 puanlarındaki seviyelerin destek, 99.200'ün ise direnç  konumunda bulunduğunu açık bir şekilde belirtti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.