UBER Sarı taksilerle alakalı açıklama yaptı

Son zamanlar içerisinde sık bir şekilde gündeme gelmeye başlayan UBER ile sarı taksicilerin arasında yaşanmakta olan problemler sonucunda, UBER'in Türkiye'den çekilecek olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

UBER Sarı taksilerle alakalı açıklama yaptı


Son zamanlar içerisinde sık bir şekilde gündeme gelmeye başlayan UBER ile sarı taksicilerin arasında yaşanmakta olan problemler sonucunda, UBER'in Türkiye'den çekilecek olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Kafaları karıştırmakta olan iddialarla alakalı olarak yetkililer, bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla konuya bir açıklık getirmiş oldu.

Firmadan gelmiş olan açıklamalara bakılır ise UBER, Türkiye'de yer alan çalışmalarını sürdürecek fakat yaşanmış olan problemlerden dolayı UBER XL şeklinde isimlendirilen ve 6 kişilik geniş araçlar içerisinde seyahat edebilecek olduğunuz SUV tipindeki araçları da azaltmış olacak. Bu durumun yerine de sarı taksilerle yola devam edilmiş olacak.

Bilinmekte olduğu gibi UBER, Dubai asıllı Careem'i 3.1 milyar dolar tutarındaki bir parayla satın almıştı. Careem ise, Türkiye içerisinde senelerdir faaliyetlerine sarı taksilerle devam etmekteydi ve sarı taksilerle de hiçbir şekilde sorunu yoktu. Fakat UBER'in satın alma işleminin sonrasında Careem'de taksicilerin hedefi haline gelmekten bir türlü kurtulamadı. UBER'in yeni araçlar mı dahil edecek olduğu veyahut hali hazır bir şekilde kullanılmakta olan Careem araçlarını mı kullanacak olduğu da halen kesinleşmiş bir halde değil.

UBER şirketinin yetkilileri, Türkiye'den çekilmeyi istememekte olduklarını, hizmetlerini devam ettirme konusunda kararlı olduklarını da ifade ettiler. Sık bir şekilde tartışılmakta olan vergi yükümlülüğüne de değinmiş olan yetkililer, e-fatura sistemine geçmeleri ile beraber ödenmesi gerekli vergiyi ödemekte olduklarını, Tükiye içerisinde hizmet vermeyi sürdürmekte olduklarını da açık bir şekilde ifade ettiler.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.