Dolar açıklamalardan sonra düşmeye başladı 

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump, geçtiğimiz akşam üzeri yapmış olduğu açıklama içerisinde, Türkiye'ye 14 Ekim tarihinde getirilmiş yaptırımların kaldırılabilmesi amacıyla Hazine Bakanlığı için bir talimat vermiş olduğunu ifade ederek, Suriye'nin kuzey bölgesinde 20 mil genişliğinde (ortalama olarak 32 kilometre) güvenli bölge oluşturulmuş olduğu konusunda bir ifade de bulundu.

Dolar açıklamalardan sonra düşmeye başladı 


Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump, geçtiğimiz akşam üzeri yapmış olduğu açıklama içerisinde, Türkiye'ye 14 Ekim tarihinde getirilmiş yaptırımların kaldırılabilmesi amacıyla Hazine Bakanlığı için bir talimat vermiş olduğunu ifade ederek, Suriye'nin kuzey bölgesinde 20 mil genişliğinde (ortalama olarak 32 kilometre) güvenli bölge oluşturulmuş olduğu konusunda bir ifade de bulundu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Hazine Bakanlığı ise, 14 Ekim tarihi içerisinde Türkiye'ye getirilmiş olan yaptırımların resmi bir şekilde kaldırılmış olduğu konusunda da duyuru yaptı.

Donald Trump'ın, geçtiğimiz akşam üzeri, Türkiye'ye getirilmiş olan yaptırımların kaldırılacak olduğu konusunda bir açıklama yapmasının hemen sonrasında 5,76 seviyelerinden 5,72 seviyesine kadar gerileme gösteren dolar/Türk Lirası, günü geçtiğimiz kapanışa bakılırsa %0,07 seviyesindeki bir azalmayla 5,73'den bitirdi. Dolar/Türk Lirası, bu güne yükselmeyle başlamasının hemen sonrasında saatler 10:00'u göstermesi itibariyle önceki kapanışın ortalama olarak %0,3 üstünde 5,75 tutarından bir alıcı bulmakta.

Aynı dakikalar içerisinde euro/Türk Lirası %0,4 oranındaki bir değer kazancı ile 6,41, sterlin/Türk Lirası ise %0,5 oranındaki bir artış yaşayarak 7,44 tutarından işlem görmekte.

Analistler ise, teknik bir yönden dolar/Türk Lirası içerisinde 5,72 ile birlikte 5,65 tutarlarının destek konumunda yer aldığını, 5,80'in de direnç şeklinde izlenecek olduğunu kaydetmiş oldu.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.