Dolar yine yükseldi

Türk Lirası olarak yer alan varlıklara karşı ilginin sürmesinden dolayı geçtiğimiz son iki haftanın en alt seviyelerinden bir tanesi olan 5,6850'ye seviyesine kadar gerilemiş olan dolar/Türk Lirası, günü daha önceki kapanışa bakılırsa yatay bir seyir ile 5,69'dan tamamlamış oldu.

Dolar yine yükseldi


Türk Lirası olarak yer alan varlıklara karşı ilginin sürmesinden dolayı geçtiğimiz son iki haftanın en alt seviyelerinden bir tanesi olan 5,6850'ye seviyesine kadar gerilemiş olan dolar/Türk Lirası, günü daha önceki kapanışa bakılırsa yatay bir seyir ile 5,69'dan tamamlamış oldu. Dolar/Türk Lirası, bugüne yükselmeyle başlamış olmasının hemen sonrasında saatler 10:00'u göstermesi itibariyle geçmiş olduğumuz kapanışın ortalama %0,2 üstünde 5,70'den alıcı bulmakta.

Aynı dakikalar içerisinde euro/Türk Lirası %0,2 oranındaki bir artışla 6,32 seviyesinde, sterlin/Türk Lirası ise %0,2 oranındaki bir artış yaşanmasıyla 7,37'den işlem görmeye devam ediyor..

Analistler ise, bugün içerisinde yurdun tamamında açıklanmış olan Kasım ayına ait tüketici güven endekslerinin 59,9 ile birlikte son yedi ayın en üst seviyesine ulaşmış olduğunu ifade ederek, yurt dışında ise 59,9 seviyesinde bulunduğunu ifade ederek, Euro Bölgesi içerisinde OECD Ekonomik Görünüm Raporu, Amerika Birleşik Devletleri'nde haftalık bir şekilde  işsizlik başvuruları ilk sırada yer almak üzere çok yoğun veri gündeminin takip edilecek olduğunu ifade etti.

Özellikle de Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte Çin ve de  Hong Kong'a yönelik olarak gerçekleştirilen açıklamaların da gündemin odak noktasında yer aldığını belirtmiş olan analistler, teknik bir şekilde dolar/Türk Lirası üzerinde 5,6850'nin destek bir konumda, 5,7550'nin ise  direnç konumu üzerinde yer aldığını dile getirmiş durumda.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.