Elektrik dağıtım bedeli için %16 oranında zam yapılmış durumda

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yılbaşı döneminden Nisan ayına dek geçerli durumda bulunacak elektrik tarifelerini Resmi Gazete içerisinde resmi bir şekilde açıkladı.

Elektrik dağıtım bedeli için %16 oranında zam yapılmış durumda


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yılbaşı döneminden Nisan ayına dek geçerli durumda bulunacak elektrik tarifelerini Resmi Gazete içerisinde resmi bir şekilde açıkladı. Tüketici olanların elektrik faturaları Ocak ayının yanı sıra Şubat ayı ile birlikte Mart ayları içerisinde evler ile birlikte iş yerleri içerisinde %6 oranında daha yüksek seviyede olacak. Böylelikle 2020 senesindeki Ocak ayı içerisinde kiloWattsaat başına evlerde 0,71 Türk Lirası tutarında, iş yerleriyle ilgili olarak 0,95 Türk Lirası tutarında bulunan elektrik fiyatları da sırayla 0,80 Türk Lirası tutarı ile birlikte 1,06 Türk Lirası tutarında olarak açıklandı. İş yerleriyle ilgili olarak elektrik biriminin fiyatları ilk kez 1 Türk Lirası tutarını geçmiş oldu. Fakat tüketiciler elektrik tedarikçisi değiştirip ortalama bir şekilde %17 oranında tasarruf etme fırsatı da bulunmakta.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 1 Ocak tarihi itibariyle geçerli durumda bulunacak elektrik birim fiyatlarını da resmi bir şekilde açıklamış durumda. Özel olarak derlenmiş olan bilgilere bakılırsa elektrik fiyatlarının aktif enerjiyle alakalı bedeli; konutların yanı sıra ticarethane ile birlikte sanayiyle ilgili olarak artış oranları sırayla %1,26 ile birlikte %2,82 ve bir de %3,35 şeklinde açıklandı. Bunların yanında son günlerde çok sık bir şekilde tartışılmakta olan dağıtım bedeline bütün bu abone gruplarıyla ilgili olarak %16 oranına zam yapılmış oldu. Elektrik enerjisinin bedeline yapılmış olan artışın sınırlı bir durumda kalmasının yanı sıra elektrik faturaları üzerine yansıtılmakta bulunan enerji fonuyla alakalı bedelin düşürülmesiyle de tüketicilere yansıyacağı açıklanan oranı %6 olmuş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.