Fiyatı düşmeye başladı

Niğde ili içerisinde, belediyeye ait olan yaş sebze hali içerisinde soğanın kilo fiyatı 3 lira tutarından, patatesin kilo fiyatı da 2,5 ila 3 lira  tutarı arasında satılmakta.

Fiyatı düşmeye başladı


Niğde ili içerisinde, belediyeye ait olan yaş sebze hali içerisinde soğanın kilo fiyatı 3 lira tutarından, patatesin kilo fiyatı da 2,5 ila 3 lira  tutarı arasında satılmakta.

Niğde Manavcılar ile Pazarcılar Odasının Başkanı ve aynı zamanda Niğde Halciler Dernek Başkanı görevinde bulunan Tahir Yavuz, Niğde Belediyesinin Yaş Sebze Hali içerisinde soğanın kilosunun satış fiyatı 3 lira tutarında, patatesin kilosunun satış fiyatınınsa 2 lira 50 kuruş ve 3 lira tutarları arasında satılmakta olduğunu ifade etti. Soğanın satış fiyatının gerilemeye başladığını da açıklamış olan Yavuz sonrasında ise; ''Soğan ile birlikte patates 9. ve 10. aydan itibaren söküme başlamaktadır. Daha sonrasında ise söküm tarihi 4. ay olduğundan dolayı depolara gider. Bu yıl hastalıklardan ötürü soğan ile birlikte patateste  çok büyük bir fiyat artışı meyana geldi. Şu an içerisinde soğan Niğde Sebze Hali içinde 3 lira tutarında, patates  ise 2 lira 50 kuruş ila 3 lira tutarlarının arasındadır. Bunun birde  kalite sınıfı yer almakta. Kırmızı toprak olarak isimlendirdiğimiz Sivas ürünü bir patates mevcut. Depolar içerisinde 2 lira 30 kuruş ila 2 lira 70 kuruş seviyelerinde, halde ise bu patates  yaklaşık olarak 3 lira tutarında. Boz toprak olarak adlandırdığımız patates ise 2 lira ila 2 lira 50 kuruş tutarları arasında değişiyor. Soğan içerisinde de fiyat bayağı bir gerilemiş oldu. 3 lira tutarına kadar düşmüş durumda.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.