Gülden Görmez'de asgari ücret konusunda açıklama yaptı

Asgari Ücreti Tespit Komisyonu, 2019 senesi içerisinde uygulanacak  olan asgari ücreti tespit edebilmek amacıyla son defa toplandı.

Gülden Görmez'de asgari ücret konusunda açıklama yaptı


Asgari Ücreti Tespit Komisyonu, 2019 senesi içerisinde uygulanacak  olan asgari ücreti tespit edebilmek amacıyla son defa toplandı. Toplantı esnasında işveren kesimini temsil etmiş olan Türkiye İşveren Sendikalarının Konfederasyonu (TİSK) ve işçi bölümünü temsil etmekte bulunan Türkiye İşçi Sendikalarının Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)na bağlı temsilciler yerlerini aldı. Aile Çalışma ile Sosyal Hizmetler Bakanı görevinde bulunan  Zehra Zümrüt Selçuk'un başkanlığı ile gerçekleşmiş olan komisyonun sonrasında bakanlık içerisinde asgari ücreti açıklamak amacıyla basın toplantısı gerçekleştirildi. Aile Çalışma ile Sosyal Hizmetler Bakanı görevinde bulunan Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Ocak itibari ile asgari ücretin brüt 2.558 Türk Lirası, net 2.020 türk Lirası şeklinde belirlenmiş olduğu konusunda açıklama yaptı.

Toplantı esnasında bu sene ilk defa komisyona katılmış olan asgari ücretli güvenlik görevlilerinden Gülden Görmez ise yerini almış oldu. Toplantıdan sonra basın mensuplarına bu rakama yönelik değerlendirmede bulunmuş olan işçilerden Görmez; ''Burda hepimiz elimizden geldiği kadar toplantıları özveri ile yapmaya çalışmış olduk. Hepinizin bilmekte olduğu gibi kamuoyu içerisinde 2.000 Türk Lirası seviyesinde bir algı bulunuyordu zaten, bizim ise TÜRK-İŞ olarak asıl hedefimiz 2.000 Türk Lirası tutarının altına hiç bir şekilde düşmemekti. Bizler bunu başarmış olduk ve en azından 2.000 Türk Lirası tutarının altına düşmemiş bulundu. Fazla iyi bir rakam denilemiyor ancak 2.000 Türk Lirası tutarının altına düşmemiş durumda bulunması da beni  çok sevindirdi açıkça söylemek gerekirse'' ifadeleriyle konuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.