İflasın eşiğinde

22.000 tane çalışan personeli olan İngiliz seyahat firmalarından Thomas Cook finansal bir durumdaki problemlerden dolayı iflas alarmı vermiş bir durumda.

İflasın eşiğinde


22.000 tane çalışan personeli olan İngiliz seyahat firmalarından Thomas Cook finansal bir durumdaki problemlerden dolayı iflas alarmı vermiş bir durumda.

İngiliz medyası üzerinde seyahat firmalarından Thomas Cook'un 210 milyon euro tutarında bir bütçeye ihtiyaç duymakta olduğu ve iflasın eşiğinde bulunduğu iddia edildi. Thomas Cook'un ayrıca bugün içerisinde hissedarlar ile birlikte alacaklılarla konuyla alakalı olarak bir toplantı gerçekleştirecek olduğu da ifade edildi.

178 senelik çok büyük bir firmanın beklenmekte olan mali desteği karşılayamamış olması halinde önümüzdeki hafta iflasının açıklanması konusunda bir beklenti var. Bu söz konusu halin yurt dışında yer alan yaklaşık  olarak 165 tane İngiliz asıllı yolcuyu etkileyecek olduğu da açık bir şekilde ifade edilmekteyken, İngiliz Sivil Havacılık Otoritesi tarafından yolcuların geri dönüş yapabilmesi amacıyla harekete geçmiş olduğu da ifade edildi.

Dünya üzerindeki en büyük seyahat firmalarından bir tanesi olarak öne çıkan Thomas Cook 1841 senesinde kuruldu. İngiliz medyası içerisinde yer almış olan haberlere bakılırsa şu anda yurt dışında toplam olarak 600.000 tane Thomas Cook yolcusu yer alıyor. Bünyesi üzerinde 9.000 tanesi İngiltere içerisinde toplam 22.000 tane çalışan olduğu açıklanan bu firma, 16 tane değişik ülkede senede 19 milyon insana da hizmet vermekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.