İstanbul ilinde simit zamlandı

Türkiye Esnaf ile Sanatkarları Konfederasyonu aracılığıyla 11 Ekim 2019 tarihi içerisinde alınmış olan karar bugün resmi bir şekilde yürürlüğe girmiş durumda

İstanbul ilinde simit zamlandı


Türkiye Esnaf ile Sanatkarları Konfederasyonu aracılığıyla 11 Ekim 2019 tarihi içerisinde alınmış olan karar bugün resmi bir şekilde yürürlüğe girmiş durumda. Konfederasyon aracılığıyla alınmış olan karar esnaflara iletilip yeni fiyat listesi tezgahlara asılmaya başlandı. İstanbul ilinde 1 lira 75 kuruş tutarında bulunan 100 gram simitin satış fiyatı artık 2 Türk Lirası tutarında oldu.

Simit fiyatında yer alan bu artışın susam ve un üzerindeki fiyat artışından kaynaklanmakta olduğunu ifade eden simitçi esnafları ise; ''Simit için zam gelmesi  aslında tamamen normaldir. 1 lira 75 kuruş tutarındayken bugün itibariyle 2 Türk Lirası tutarında oldu. 2 seneden beri bir zam gelmemekteydi. Ham maddeye gelmiş olan zamlardan dolayı oluyor. Susam ile birlikte una gelmiş olan zamlar da bunda etkili'' şeklindeki ifadelere yer veriyorlar..

Simit fiyatındaki artışın normal durumda bulunduğunu ifade eden  başka bir esnafta ''Biraz daha durgunlaşmaya başladı işler. Vatandaşımız da alışmaya başlayacaktır bu fiyata. Fiyat aslında tamamen normal. Fiyat artmasının asıl sebebi susam ile birlikte undan kaynaklanmakta. Simit en fazla kahvaltı saatlerine doğru ve öğlen arası olduğu zaman satılmakta. İnsanlar aperatif olması açısından tüketmekte. En fazla da öğrenciler tüketmekte'' ifadeleriyle konuşma yaptı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.