Kivi fiyatında artış beklendiği açıklandı

Ülkemizin kivi  ile alakalı ihtiyacının %50'lik kısmını Yalova ilinde yer alan Subaşı beldesi içerisindeki bahçelerde gerçekleştirilen üretim karşılamakta.

Kivi fiyatında artış beklendiği açıklandı


Ülkemizin kivi  ile alakalı ihtiyacının %50'lik kısmını Yalova ilinde yer alan Subaşı beldesi içerisindeki bahçelerde gerçekleştirilen üretim karşılamakta. Yalova ilinde yer alan kivi üreticileri senelik ortalama bir şekilde 40.000 ton seviyesinde kivi üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye'nin senelik 80.000 ton seviyelerinde de kivi tüketimi bulunmakta. Geriye kalmış olan miktar da ülkeye ağırlıklı bir şekilde İran'dan giriş yapıyor. Fakat Türkiye'nin İran içerisinde baş göstermiş olan koronavirüs salgınından dolayı sınırları kapamasından hemen sonrasında bu ülke üzerinden kivi girişi de kesilmiş oldu.


Konu ile alakalı açıklama gerçekleştiren Yalova Kivi Üreticilerinin Birliği Başkanı  görevinde bulunan Mustafa Tunalı, bu söz konusu durumun uzun zaman alması halinde kivi fiyatı üzerinde bir yükselme yaşanabilecek olduğunu ifade etti. Tunalı açıklamasında; ''Yerli üretim olarak yetiştirilen kivileri satın alan satıcılar ihtiyaç duyulmakta olan öteki kısmı da İran'dan ithal etmekte. Fakat İran ile koronavirüs sebebiyle şu zamanlarda sınır kapıları kapanmış olduğu için ülkeye ithal kivi girişi ciddi bir seviyede durdu. Şu anda elde yer alan kivi stokları yeterli bir seviyede. Fakat sınır kapıları uzun zamanlı bir şekilde kapalı kalacak olursa kivi fiyatlarında da artış olacaktır'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.