Petrol varilinin satış fiyatı arttı

Dün 61.39 dolar tutarından güne başlamış olan ve gün içerisinde 61.93 dolar tutarına  kadar yükselmiş olan Brent petrolün varilin fiyatı, bu sabah  saatlerinde 61.68 dolar tutarından açıldı.

Petrol varilinin satış fiyatı arttı


Dün 61.39 dolar tutarından güne başlamış olan ve gün içerisinde 61.93 dolar tutarına  kadar yükselmiş olan Brent petrolün varilin fiyatı, bu sabah  saatlerinde 61.68 dolar tutarından açıldı. Brent petrol verilinin satış fiyatı ise saatler 09:03 itibari ile %0.06 oranındaki bir düşüşle 61.64 dolar tutarından işlem gördü. Aynı dakikalar içerisinde Batı Teksas çeşidi (WTI) ham petrolün varilide 52.89 dolar tutarından alıcı bulmuş oldu.

Güne düşüş ile başlamış olan fiyatların daha çok gerilemesini, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)'yle birlikte OPEC dışındaki ülkelerin kesintilerinin önlemiş olduğuna işaret edilmekte. Küresel durumdaki ekonomiye yönelik olarak gerçekleştirilen öngörülerin olumsuz bir şekilde olacağı beklentilerine karşın, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri ticareti savaşlarının Pekin görüşmeleri sonrasında yumuşayabilecek olduğu umudunun, piyasaların seyrine çok daha olumlu bir katkıda bulunmakta olduğu da belirtilmekte.

Diğer taraftan, İran'ın Petrol Bakanı  görevinde bulunan Bijen Namdar Zengene, Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırımlarının  tamamen ''yasa dışı'' bir durumda olduğunu ve ülkesinin bu yaptırımlara hiç bir şekilde uymayacağını ifade etti. İran'ın resmi ajanslarından IRNA'ya bakılır ise, Zengene öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırımları sürdüğü müddetçe petrol ihracatının hacmiyle birlikte hedefini müzakere etmeyecek olduklarını belirtip; ''İran ülkesine karşı yasa dışı  gerçekleştirilen yaptırımlara uymayacağız.'' şeklindeki ifadeye yer verdi.

 Bu esnada, İran'ın petrol ihracının sağlanmakta bulunan muafiyetlere karşın 1 milyon varilin altına gerilemiş olduğu bildirilmekte. Uzmanlar ise, İran'ın özel bir petrol borsası kurup Amerika Birleşik Devletleri'nin bu yaptırımlarını by-pass etmeye çalışmış olmasına karşın, yeni bir talep gelmediğiden dolayı ihraç seviyelerinin devamlı olarak gerilemiş olduğunu belirtmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.