VLC tam 3 milyarlık indirme sayısına ulaştı

Dünya üzerindeki en popüler durumdaki medya oynatıcılarından bir tanesi olarak öne çıkan VLC, bugün tam tamına 3 milyar tane indirmeye ulaşmış olacak.

VLC tam 3 milyarlık indirme sayısına ulaştı


Dünya üzerindeki en popüler durumdaki medya oynatıcılarından bir tanesi olarak öne çıkan VLC, bugün tam tamına 3 milyar tane indirmeye ulaşmış olacak. Firma, bu güzel durumdaki gelişmeyi kutlayabilmek amacıyla 2019 senesi içinde kullanıcıların çok daha fazla memnun olabilecekleri bir takım yeni özellikler getirecek olduklarının duyurusunu yaptı.

VideoLAN veyahut daha fazla bilinen adıyla VLC media player, ilave bir çözücü paket yükleme yapmayı gerektirmeksizin hemen her format içerisinde videoyla birlikte ses dosyasını açabilmekte olduğundan dolayı dünya üzerindeki en popüler medya oynatıcılarından bir tanesi olarak kabul edilmekte. Variety'nin atarmış olduğu bilgiye bakılırsa VLC, kendisi için fazlasıyla önemli olan bir noktaya ulaşabilmiş halde.

Variety'nin aktarmış olduğu bilgiyelerinde devamında ise VideoLAN'daki geliştirici ekibi, popüler  haldeki medya oynatıcının bugün içerisinde toplamda 3 milyar  tane indirmeye ulaşacak olmasını beklemekte. Edinilmiş olan bilgiye bakılırsa bu 3 milyar  tane indirmenin yaklaşık olarak %25’lik bir kısmını mobil cihazlar oluşturmakta. Lakin asıl önemli olan nokta ise, VideoLAN ekibinin bu bahsi geçen gelişmeyi  tam olarak nasıl kutlayacağı.


Geliştirici  olan ekip, çalışmalarını takdir edip 3 milyar  tane indirme barajını aşmış olan kullanıcılarını memnu edebilmek amacıyla 2019 senesinin içinde uygulamaya özel olarak AirPlay desteğini getirebilmek amacıyla çalışacak oldukları konusunda duyuru yaptı. AirPlay ise, Android işletim sistemi kullanıcılarının Apple TV üzerinde video açabilmesini sağlıyor olacak. Ekip öte yandan tekrar 2019 senesi içinde VR setler içerisinde 2 boyutlu içeriklerin izlenebilecek olduğu bir VR modunu kullanıma çıkartmayı  da hedeflemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.