Rus asıllı turistlerin yeni gözdesi Ege

Her geçtiğimiz sene Antalya iliyle birlikte Alanya ilçesine akın etmeye devam eden Rus asıllı turistlerin rotası değişti ve  Ege Bölgesi olmaya başladı

Rus asıllı turistlerin yeni gözdesi Ege


Her geçtiğimiz sene Antalya iliyle birlikte Alanya ilçesine akın etmeye devam eden Rus asıllı turistlerin rotası değişti ve  Ege Bölgesi olmaya başladı. Rusya Tur Operatörleri Birliği'nin yapmış olduğu açıklama içerisinde Rus asıllı turistlerin Türkiye'nin Ege bölgesinde yer alan tatil yerlerini son zamanlarda daha sık bir şekilde tercih etmiş oldukları ve bu söz konusu ilginin sürekli olarak artış gösterdiği de ifade edildi.

Öte taraftan Muğla Büyükşehir Belediyesi ise, bu senenin 10 aydan oluşan dönemi içerisinde Rusya'dan tam tamına 513.000 tane tatilcinin bu bölge üzerinde yer alan tatil yerlerini tercih ederek geldiğini ve  bu sayının üzerinde, geçmiş olduğumuz senenin aynı dönemine bakıldığında %28.6 seviyesinde bir artış meydana geldiğini ifade etti.


Rus asıllı tur operatörleri ise, kendilerine ulaşmış olan müşterilerinin Ege bölgesi üzerinde bulunan Dalaman ilçesi ile birlikte Fethiye ilçesi, Marmaris ilçesi, Ölüdeniz ilçesi, Bodrum ilçesi, İzmir ili, Didim ilçesi, Kuşadası ilçesi ve  ayrıca Çeşme ilçesindeki otellere ilgisinin sürekli olarak artış gösterdiğini belirtti. Burda yer alan tatil yerlerine tur satışı gerçekleştiren 5 büyük firmanın 3 tanesi, bu seneki taleplerde çok güçlü bir artış meydana geldiğini, öteki iki tanesi de ülkenin bu bölgesine karşı isteğin istikrarını korumakta olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.