Metro'daki ölçüm sonuçları ürküttü

Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde gündeme gelen metrolarda hava kirliliği haberinin hemen sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 8 Ağustos tarihinde Kirazlı - Başakşehir Metrosu üzerinde yer alan Metrokent Durağı, Yenikapı - Hacıosman Metrosu üzerinde yer alan Yenikapı Durağıyla birlikte Üsküdar - Çekmeköy Metrosu üzerinde bulunan Çarşı Durağı içerisinde hava kalitesiyle alakalı özel bir ölçüm gerçekleştirdi.

Metro'daki ölçüm sonuçları ürküttü


Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde gündeme gelen metrolarda hava kirliliği haberinin hemen sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 8 Ağustos tarihinde Kirazlı - Başakşehir Metrosu üzerinde yer alan Metrokent Durağı, Yenikapı - Hacıosman Metrosu üzerinde yer alan Yenikapı Durağıyla birlikte Üsküdar - Çekmeköy Metrosu üzerinde bulunan Çarşı Durağı içerisinde hava kalitesiyle alakalı özel bir ölçüm gerçekleştirdi. Dünya üzerinde yer alan sınır değerlerinin çok altında kalmış olan ölçümler ise çok fazla dikkat çekmiş oldu.

Milliyet tarafından yapılmış olan habere bakılırsa; Başakşehir Metrokent İstasyonu üzerinde gerçekleştirilen ölçümler esnasında PM 2.5 değerleri 17.4 mg/m3 şeklinde ölçülmüş bir durumdayken PM10 ölçümlerine bakıldığında peron içinde 21,3 mg/m3, vagonların içinde de 13.2 şeklinde tespit edildi.

Her 2 tane değer ise Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) açıklamış olduğu sınır değerlerinin çok daha alt seviyesinde yer almakta. Yenikapı Metro İstasyonu üzerinde gerçekleştirilmiş olan ölçümler üzerinde PM2.5 peron içinde 23 mg/m3 olarak ölçülmüş bir durumdayken vagonlarda  3 mg/m3 olarak ölçülmüş bir durumda. DSÖ tarafından açıklanan maksimum limitte 25mg/m3 olarak öne çıkıyor. PM10 ile alakalı değerler de peronun iç kısmında 30,2 mg/m3 olarak ölçülmüş durumdayken vagon iç kısmında da 12 mg/m3 ölçülmüş bir durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.