Sanayi üretimiyle alakalı açıklama yapıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, mayıs ayına yönelik olarak sanayi üretim endeksinin resmi sonuçlarıyla alakalı açıklama yapıldı.

Sanayi üretimiyle alakalı açıklama yapıldı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, mayıs ayına yönelik olarak sanayi üretim endeksinin resmi sonuçlarıyla alakalı açıklama yapıldı.

Bu açıklamalara bakılır ise, takvim etkisinden arındırılan sanayi üretimi mayıs ayı içerisinde geçmiş olduğumuz senenin aynı ayına bakıldığında %1,3 oranında gerileme gösterirken, mevsim ile birlikte takvim etkisinden arındırılan sanayinin üretimi daha önceki aya kıyaslandığı zaman %1,3 oranında bir yükselme kaydetmiş oldu.

Arındırılmamış  durumda bulunan sanayi üretiminin endeksi mayıs ayı içerisinde geçmiş olduğumuz senenin aynı ayına bakıldığında %0,08  oranında bir düşüş göstermiş durumda. Bu dönem içerisinde 121 şeklinde hesaplanmış olan endeks, geçtiğimiz sene mayıs ayı içerisinde 121,1 seviyelerinde bulunmaktaydı.

Sanayi ile alakalı alt sektörleri incelendiği zaman, mayıs ayı içerisinde madencilik ile taş ocakçılığının sektörüyle alakalı endeks geçmiş olduğumuz senenin aynı ayına bakıldığında %2,5 oranında ve imalat sanayisinin sektörüyle alakalı endekste %1,8 oranında bir azalma gösterirken elektrik ile birlikte buhar, gaz  ve de iklimlendirme üretiminiyle beraber dağıtımı sektöründeki endeks %4,1 oranında artış gösterdi.

Mayıs ayı içerisinde madencilik ile taş ocakçılığı sektörünün endeksi daha önceki aya bakıldığında %5,2 oranında, imalat sanayisinin sektörüyle alakalı endeks ise %1 ve  ayrıca elektrik ile birlikte buhar, gaz ve de  iklimlendirme üretimiyle beraber dağıtımının sektörüne ait indeks %2,9 oranında yükselme gösterdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.