Microsoft şirketinden Windows 10 konusunda yeni bir karar

Microsoft şirketi, Windows 10 işletim sistemini kullanmakta olan bilgisayarları parola sorunundan kurtarabilecek parolasız Windows 10 işletim sistemi deneyimi üstünde çalışma yapıyor.

Microsoft şirketinden Windows 10 konusunda yeni bir karar


Microsoft şirketi, Windows 10 işletim sistemini kullanmakta olan bilgisayarları parola sorunundan kurtarabilecek parolasız Windows 10 işletim sistemi deneyimi üstünde çalışma yapıyor. Firma, son birkaç aydan beri Windows 10 işletim sistemi ve de  Microsoft hesapları üzerinden parolaları kaldırma amacıyla çalışmalar yürütürken önümüzdeki sene, Windows 10 işletim sistemine gerçekleştirilecek daha büyük bir güncelleştirmeyle beraber bu söz konusu hedef bir adım daha ileriye gitmiş olacak.

Yakın bir zaman içerisinde Windows 10 işletim sistemine sahip cihazınız üzerinde Microsoft hesaplarıyla alakalı parolasız oturum açma işlemini de etkinleştirebiliyor olacaksınız. Bu söz konusu durum, bilgisayarların Windows Hello yüz kimliğinin doğrulamasını yapması, parmak izleri ya da PIN kodunu saklayarak, parola ekranı üzerinde otomatik bir şekilde kullanacak olduğu anlamına gelmekte. Yeni  gelecek özellikle birlikte ''Cihazınızı parolasız bir duruma getirin'' şeklindeki seçeneği işaretleyecek olursanız, parola ile alakalı seçenek giriş ekranı üzerinden kaybolacak.

Microsoft şirketi, bir  tane PIN kodunun basit bir şekilde çözülebilecek ve aslında çok daha güvensiz bir koruma yöntemi şeklinde görülüyor olsa dahi bir  tane paroladan daha güvenli bir durumda bulunduğunu ileri sürmekte. Windows 10 işletim sistemine ait, özel anahtarınızı sadece cihazınız üzerinde  yerel bir şekilde yer alan ve içinde sadece kaydetmiş olduğunuz PIN kodlarının depolamasını yapan Güvenilir Platform Modülüne (TPM) kaydetmiş olacak. Sunucular tehlikeye girmiş olsa ve hatta parolalar çalınmış olsa dahi sizin koymuş olduğunuz PIN kodlarına kesinlikle  hiçbir şey olmayacağı açıklanıyor.  




 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.