Tarımsal destek ödemeleri açıklaması

Tarım ile Orman Bakanı görevinde bulunan Bekir Pakdemirli, üreticiler için tarımsal destek ödemeleriyle alakalı çok müjdeli bir haber vermiş oldu.

Tarımsal destek ödemeleri açıklaması


Tarım ile Orman Bakanı görevinde bulunan Bekir Pakdemirli, üreticiler için tarımsal destek ödemeleriyle alakalı çok müjdeli bir haber vermiş oldu. Düzenleme yapılmış olduğunu ifade eden Pakdemirli, bundan sonra  yapılacak olan ödemelerin en az 2.000 Türk Lirası tutarında olacağını ifade etti.

Tarım ile Orman Bakanı görevinde bulunan Bekir Pakdemirli, İzmir ili içerisinde 'Tarım Ormanının Geleceği Zirvesi' adlı program esnasında yapmış olduğu konuşma içerisinde, tarımsal desteklere yönelik olarak; 2.000 Türk Lirası tutarının altında destek almayacak hiç kimsenin kalmayacağı şekilde düzenleme yapmış olduklarını ve şimdilik ilk olarak geleceksene 2.000 Türk Lirası tutarının altında destek alacak olanları bir sonraki senenin bütçesi üzerinden 2.000 Türk Lirası tutarına tamamlanacak bir biçimde formülize etmiş olduklarını ifade etti.

Tarımla alakalı sektörün bütün çeyreklerde büyüme göstermekte olduğunu da açık bir şekilde ifade etmiş olan Pakdemirli, üreticiler için 12 tane yeni destek başlatmış olduklarını, 32 tane desteğin de kapsamını genişletmiş olduklarını açık bir şekilde belirtti. 

Pakdemirli, öte yandan uygulamaya alınmış olan Dijital Tarım Pazarı'nın 5,5 aylık zaman zarfında üye sayısının 62.000 kişiye, toplamda elde etmiş olduğu cirosunun ise 120 milyon Türk Lirası tutarına ulaşmış olduğunu ifade etti.. Pakdemirli, ekonomik yatırımların dahilinde 11.552 tane proje için, 3,1 milyar Türk Lirası tutarında hibe vermiş olduklarını ve ortalama 100.000 kişiye istihdam sağlamakta olduklarını belirtti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.