Kırgızistan'ın Cumhurbaşkanı istifa etmiş durumda

Kırgızistan'ın  Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Ceenbekov, 4 Ekim tarihinde gerçekleşen parlamento seçimlerinin ardından başlamış olan protestolardan dolayı görevinden ayrılma kararı aldı.

Kırgızistan'ın Cumhurbaşkanı istifa etmiş durumda


Kırgızistan'ın  Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Ceenbekov, 4 Ekim tarihinde gerçekleşen parlamento seçimlerinin ardından başlamış olan protestolardan dolayı görevinden ayrılma kararı aldı.

Kırgızistan'da 4 Ekim tarihi içerisinde yapılmış olan parlamento seçimiyle alakalı sonuçların iptalini isteyen muhaliflerin düzenlemiş olduğu gösterilerin şiddet olaylarına dönmeye başlamasının hemen sonrasında cumhurbaşkanlığı ile birlikte parlamento binaları işgal edilmiş idi. Protestolar esnasında, eski Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Almazbek Atambayev ise destekçileri tarafından cezaevinden çıkartılıp kaçırılmış idi. Fakat Atambayev, daha sonrasında ise yeniden güvenlik güçleri tarafından tutuklanmış idi.

Göstericilerin çok büyük bir kısmı tarafından 'valiyi rehin almanın yanı sıra gösteriler düzenlemek' şeklindeki suçtan hapis yatmakta bulunan Ata Curt Partisinin eski Milletvekillerinden Sadır Caparov, cezaevinden çıkartılıp aynı gün Başbakanlık koltuğuna oturtulmuş idi. Başbakanlık binasını tam tamına beş gün boyunca ablukada tutmuş olan Caparov destekçileri, parlamento içerisinden Caparov'un başbakanlığının onaylamasını istemişti.

Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Sooronbay Ceenbekov da yeni parlamentonun başbakan şeklinde belirlemiş olduğu milliyetçi siyasetçilerden Sadir Caparov'u atamayı kabul etmemişti. Ceenbekov, milletvekillerinin söz konusu bu oylamayı kurallarına uygun yapmış olduğu hususunda kuşkularını bulunduğunu ifade ederek, tekrardan oylama yapılmasını talep etmişti.

Başbakanlık binasının önünde cumhurbaşkanının istifa etmesini talep etmekte bulunan taraftarlarına seslenen Başbakan görevinde bulunan Sadır Caparov, bugün içerisinde Sooronbay Ceenbekov'un istifasını isteyecekleri duyurusunda bulunmuştu..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.