Türk çayına olan ilgi artıyor

Türkiye, bu senenin ilk aylarında Almanya ile birlikte Fransa ve de Hollanda ilk sırada olmak üzre 42 farklı ülkeye çay satışı yaptı.

Türk çayına olan ilgi artıyor


Türkiye, bu senenin ilk aylarında Almanya ile birlikte Fransa ve de Hollanda ilk sırada olmak üzre 42 farklı ülkeye çay satışı yaptı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB)'nin verilerinden  yapılmış olan derlemeye bakılırsa, ocak ayı içerisinde 318 ton çay ihracatının karşılığında tam 773.067  dolar tutarında bir kazanç elde edilmiş oldu. Geçtiğimiz senenin aynı dönemi içerisinde 151 ton seviyesindeki çay ihracatının karşılığında  ise 382.617 dolar  tutarında bir gelir sağlanmıştı. Böylelikle çay ihracatı ocak ayı içerisinde geçtiğimiz senenin aynı  ayına bakıldığında miktar bazında %110 oranında, değer bazında ise %102 oranında bir artış gösterdi.

Ocak ayı  içerisindeki çay ihracatında  ise 274.515 dolar ile Almanya ilk sırada kendisine  yer  bulurken, bu ülkeyi  de 165.232 dolar tutarıyla Fransa, 85.410 dolar tutarıyla da Hollanda  izlemiş oldu.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunan Saffet Kalyoncu, yapmış olduğu açıklama içerisinde bölgenin tarım ürünleri arasında yer alan çayın, ülkeyle birlikte bölge dışı satımında çok önemli  bir  payının olduğunu ifade etti.

Çay ihracatı konusunda 2019 senesine çok güzel bir başlangıç yapılmış olduğunu da ifade eden  Kalyoncu, dış satım konusunda ülke çeşitliliğinin de artmış olduğunu, Avrupa Birliğinde yer alan  ülkelerinin ihracat konusunda ön planda yer aldığını da açık bir şekilde dile getirdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.