Türkiye Doğu Akdeniz'de yer alan doğalgaz sayesinde ayağa kalkacak

Oruç Reis ile birlikte Barbaros Hayreddin Paşa gemisiyle sismik araştırmaları sürdüren, derin deniz içerisinde Fatih gemisiyle başlatmış olduğu petrolle birlikte doğal gaz araması çalışmalarına, Doğu Akdeniz bölgesinde sığ deniz faaliyetlerini de ilave eden Türkiye'nin rezervlere erişebilmek maksadıyla yapmış olduğu yatırımlar çok fazla dikkat çekmekte.

Türkiye Doğu Akdeniz'de yer alan doğalgaz sayesinde ayağa kalkacak


Oruç Reis ile birlikte Barbaros Hayreddin Paşa gemisiyle sismik araştırmaları sürdüren, derin deniz içerisinde Fatih gemisiyle başlatmış olduğu petrolle birlikte doğal gaz araması çalışmalarına, Doğu Akdeniz bölgesinde sığ deniz faaliyetlerini de ilave eden Türkiye'nin rezervlere erişebilmek maksadıyla yapmış olduğu yatırımlar çok fazla dikkat çekmekte. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)'nin Mühendislik ile Doğa Bilimleri Fakültesinin Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Kısmının Başkanı görevindeki Profesör Doktor Ergül Yaşar; ''Doğu Akdeniz içerisinde 3 trilyon metreküpü aşan doğal gazın varlığı uluslararasındaki bilimsel çalışmalar esnasında belirlenmiş. Ülkemizi ayağa kaldırabilecek nitelikteki bir doğal gazın yer aldığını bilim adamları olarak tespit edebilmiş bir haldeyiz'' ifadelerine yer verdi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Türkiye ile KKTC'nin herhangi bir  anlaşma gerçekleştirmeden KKTC'nin deniz hukuku içerisinden kaynaklanmakta olduğu haklarını ihlal etmiş olduğunu  ifade eden Yaşar; ''Aynı zaman içerisinde Türkiye'ninde haklarını ihlal ediyor. Fakat  devletimiz orada gerçekleştirilecek olan sondaj çalışmalarını etkin bir biçimde koruma  görevini devam ettirmektedir. Doğu Akdeniz bölgesinde 3 trilyon metreküpü aşan doğal gazın  varlığı uluslararası bilimsel çalışmalar esnasında belirlenmiş. Türkiye'yi tamamen ayağa  kaldırabilecek nitelikte bir doğal gazın yer aldığını bilim adamları olarak tespit edebilmiş bir haldeyiz.'' ifadelerine yer verdi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.