Türkiye turizm konusunda Türkiye altıncısı olmayı başardı

Akdeniz Turistik Otelciler ile İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılmış olan duyuru içerisinde, Dünya Turizm Örgütü'nün 2019 senesinin en fazla turist ağırlamış olan ülkeleri sıralaması resmi bir şekilde açıklanmış durumda.

Türkiye turizm konusunda Türkiye altıncısı olmayı başardı


Akdeniz Turistik Otelciler ile İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılmış olan duyuru içerisinde, Dünya Turizm Örgütü'nün 2019 senesinin en fazla turist ağırlamış olan ülkeleri sıralaması resmi bir şekilde açıklanmış durumda. Turizm konusunda 2019 senesi içerisinde bütün zamanların rekorunu kırmış olan Türkiye, gelen ziyaretçilerin sayısı üzerinde daha önceki seneye bakılırsa %14 oranındaki artışla, 52.5 milyon taneye yakın misafir ağırlamış oldu.

AKTOB tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, ülkemizin 2019 senesi içerisinde almış olduğu 50 milyon taneden fazla ziyaretçi sayısı ile birlikte dünya üzerindeki en fazla turist ağırlamış olan ülkeleri sıralaması üzerinde ilk 10'a girmiş olduğu ve altıncı sırada bulunduğu ifade edildi. Dünya Turizm Örgütü üzerinde yer alan verilere bakılırsa 2019 senesi içerisinde dünya üzerinde ziyaretçi sayısının 2018 senesine bakıldığına %4 oranındaki bir artışla 1,5 milyarı aşmış olduğu ifade edilirken, ziyaretçilerin ülkelere bakılarak dağılımı konusunda Fransa'nın 90 milyon taneden çok ziyaretçiyle en fazla ziyaret edilmekte olan ülke olduğu açık bir şekilde ifade etti.

Fransa'yı 83.8 milyon tane ziyaretçiyle birlikte İspanya izlemiş oldu. Ziyaretçilerle alakalı sayısal oran şeklinde en fazla arttırmış olan ülkeler Mynmar %40.2 seviyesi ile birlikte Porto Riko %31.2 seviyesi, İran %27.9 seviyesi, Özbekistan %27.3 seviyesi, Karadağ %21.4 seviyesi ve  Mısır %21.1 şeklinde sıralanmış oldu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.